Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Bozótkéssel rontott a kocsmába a rabló

Kiszombor - Csak húsz percig örülhetett a zsákmánynak az a rabló, aki vasárnap éjfél után nem sokkal kifosztotta a kiszombori Akasztós kocsmát – a rendőrök a pultos bejelentése nyomán hamar elfogták, és a pénz is meglett. A kirakat, amelynek üvegét betörve menekülni próbált, egyfajta nevezetességgé vált tegnap a faluban.
Húsz percig tudhatta a magáénak a rabló azt a több százezer forintot, amit a kiszombori Akasztós kocsmából (nevét onnan kapta, hogy korábbi tulajdonosa itt lett öngyilkos) vitt magával vasárnap éjfél után.

– A tettes egy nagy bozótvágó késsel és egy baseballütővel lépett be a sörözőbe negyed egy körül. A pultosnőn kívül, aki már zárni készült, nem volt bent senki – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs hadnagy lapunknak. A tettes megfenyegette, és a napi bevétel, illetve a játékgépekből származó összeg átadására kényszerítette, amit a nő meg is tett, de közben bekapcsolta a riasztót, így a vendéglátó tulajdonosa is a helyszínre érkezett. A rabló nekirontott a férfinak, aki a bejáraton át távozott, majd bezárta az ajtót – ezeket a pillanatokat használta ki a pultos, aki a raktár felé, a hátsó kijáraton ment ki. A rabló azt hitte, mindkét felől bezárták, ezért a baseballütővel betörte a kirakatot, hogy elmenekülhessen.

Az Akasztós hiányzó kirakatüvege tegnap nevezetesség volt Kiszomboron Fotó: Szabó Imre
Az Akasztós hiányzó kirakatüvege tegnap nevezetesség volt Kiszomboron
Fotó: Szabó Imre

Nem élvezhette sokáig, hogy lelépett a pénzzel: a pultos szabadulása után rögtön hívta a rendőröket, a körzeti megbízottnak pedig a keresztnév és a személyleírás alapján mindjárt ismerős volt a tettes. Otthonában fogták el, ahol megtalálták az elvitt pénzt, a bozótvágó kést és a baseballütőt, sőt egy sísapkát is, amelyen réseket vágott, hogy kilásson, ha az arcára húzza. Ezt a rabláskor viselte is, de nem húzta az arcára. Az egyébként alacsony, átlagos testalkatú férfi nem volt ismeretlen a rendőrök előtt: jelenleg is büntetőeljárás folyik ellene nagyobb értékű lopás miatt.

A pultos lapunknak azt mondta, ismerte a férfit, de nem volt törzsvendég a kocsmában, csak néha fordult ott meg. A kétgyermekes asszonyt higgadt viselkedéséért megdicsérte a söröző tulajdonosa, a vendégek pedig tegnap, ottjártunkkor azért, mert délután ugyanúgy jött dolgozni, mintha mi sem történt volna. Az asszony ugyanakkor azt kérte, csak a keresztnevét – Éva – írjuk meg, és azt sem vállalta, hogy lefotózzuk. Azt mondta, jó néhány kávét megivott a történtek óta, és nagyon reméli, hogy még egyszer hasonlót nem kell átélnie. Azokban a percekben igyekezett nyugodt maradni, nem ingerelni a támadót. A Nagyszentmiklósi utcai sörözőben egyébként tegnap délutánig sem pótolták az üvegezést azon a kirakatablakon, amit betörtek – volt olyan vendég, aki meg is jegyezte, milyen tiszta ma az üveg, és csak később jött rá: hiányzik. Hétfőn ez egyfajta nevezetesség volt a faluban.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2009. április 15. 19:31
  „Ezen nincs mit felújítani, egyszerűen ezredosztály :D De ennek is megvan a hangulata :D Megvan a törzsközönsége is.”
 • 5. Gabci74 2009. április 15. 15:18
  „GREENCAT - Most újították fel! Kicserélték az ablakot. Ez nem elég?”
 • 4. nikolka80 2009. április 15. 15:06
  „nahááát! elk.rtunk, nem kicsit nagyan. ez az ország tehet erről, h. ilyeneket meghadja itt létezni. :)))”
 • 3. IVY 2009. április 15. 09:41
  „Most ez megy......
  Két hete, Tápén támadtak bozótkéssel a tücskök, a helyi krimóban.”
 • 2. greencat 2009. április 14. 20:33
  „Nevéhez illően igen lepusztult hely ez!:) Nem kellene felújítani?? Itt még egy kávét sem innék meg!:)”
 • 1. mgabor 2009. április 14. 16:48
  „"a kiszombori Akasztós kocsmából (nevét onnan kapta, hogy korábbi tulajdonosa itt lett öngyilkos)"

  ez gyönyörű :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti rablás vadásztőrrel, baseball ütővel

Kiszombor - A 24 éves gyanúsított egy vadásztőrrel és egy baseball ütővel felfegyverkezve rontott be a helyi kocsmába éjfél körül. Tovább olvasom