Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Brazíliába repült

Több mint két esztendő után végre újra találkozhat Brazíliában eltűnt fiával Szarvas Ferenc (képünkön). A földeáki férfi tegnap este repülőre ült, az utat az egyik kereskedelmi televízió szervezte meg neki. A fiúnak meglepetés lesz a találkozás – orvosai azt remélik, hatására visszatérnek az emlékei.
Napokon belül átölelheti fiát a földeáki Szarvas Ferenc. Többheti, előttünk is titokban tartott szervezőmunkának köszönhetően tegnap repülőre ülhetett, Brazíliába utazhatott, hogy találkozzon gyermekével. Megírtuk: a 26 éves fiatalember több mint két esztendeje utazott el spórolt pénzén Brazíliába azzal, hogy ott akar letelepedni, mert egy korábbi, egy hónapos turistaút alkalmával szinte beleszeretett az országba. Az egykori porcelángyári szakmunkás szüleinek azt ígérte, hogy rendszeresen ír majd, ám csak két levél és néhány fotó érkezett tőle, ezt követően nyoma veszett.

Időközben megözvegyült édesapja, miután levelei azzal a jelzéssel érkeztek vissza, hogy a címzett ismeretlen, bejelentette fia eltűnését a rendőrségen. Kerestette a Vöröskereszttel, és jósnőhöz is fordult, ám nem sikerült megtalálni. Egy hónappal ezelőtt váratlan fordulatot vett a történet: egy Amazonas-vidéki kórházban felbukkant egy magát magyarnak mondó, Szarvas Ferencként bemutatkozó férfi. Hogy valóban róla van szó, arról az édesapa egy fotó alapján győződött meg.

Szarvas Ferenc izgalommal készült az útra. Vasárnap esti indulása előtt lapunknak elmondta: a tervek szerint öt napot tölt a dél-amerikai országban. A megérkezést követően hétfőn vagy kedden látogat el abba az Amazonas-vidéki kórházba, ahol a fiát ápolják. Őt nem értesítették arról, hogy meglátogatja, és ennek terápiás oka van: a fiút ugyanis különböző pszichés problémákkal kezelik, többek között emlékezetvesztésben szenved. Orvosai kíváncsiak arra, hogy felismeri-e az édesapját, illetve hogy a találkozásnak köszönhetően visszatér-e az emlékezete. A fiú hogylétéről továbbra sincsenek pontos információi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Szarvas Ferenc a hét végén fiával együtt térhet-e haza, vagy egyedül – mindenesetre reménykedik abban, hogy a család mielőbb együtt lesz Magyarországon. Az utat az egyik kereskedelmi televízió szervezte meg a földeáki apának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új erdővel védik Makó levegőjét

Véderdősáv kialakítását tervezi Makó önkormányzata. A hétezer négyzetméternyi fásított terület a… Tovább olvasom