Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Brikettálót vesznek a 10 milliós jutalomból: Elismerő oklevelet kapott a belügyminisztertől Csanádalberti önkormányzata

Csanádalberti - A Start Plusz közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként a belügyminiszter elismerő oklevéllel jutalmazta Csanádelberti önkormányzatát. Az oklevél mellé 10 millió forint is járt.
– A Start program nálunk két fő lábon áll. Ezek egyike a mezőgazdaság, a másik a helyi sajátosságokra épülő mintaprogram – mondta Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere. Hozzátette: utóbbiban szövéssel, térkőgyártással foglalkoznak. A fő terület mindig is a mezőgazdaság volt. 

– 2011-ben egy rossz lapáttal és törött gereblyével kezdtük 0,2 hektáron a termelést. Mostanra eljutottunk odáig, hogy 15 hektáron termelünk. A gépparkunk is jelentősen növekedett – magyarázta a polgármester.
Csjernyik Zoltán elmondta, amikor csúcsra járt a közmunkaprogram, bőven negyven fölötti közmunkást foglalkoztattak. Ma már csak feleennyien dolgoznak a mintaprogramban. Sokan elhelyezkedtek a munkaerőpiacon.

– Mi a Start munkaprogramra úgy tekintettünk, mint lehetőségre. Megpróbáltunk évről évre előbbre lépni, fejlődni, fejleszteni. Tudatosan készültünk arra, hogy ha csökken a létszám, a hatékonyság továbbra is megmaradjon. Az itt dolgozók fogékonyak az újra, a fejlesztésekre. Szívesen beletanulnak az új munkafolyamatokba. A mezőgazdaságban ettől az évtől kezdve a növénytermesztés mellett állattenyésztéssel is foglalkoznak. 

A miniszter elismerő oklevelét Csjernyik Zoltán vette át. A díj mellé 10 millió forint jutalom is járt. Ebből Csanádalberti egy lágyszárú növények tömörítéséhez alkalmas brikettálógépet vásárol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sütikóstolóval indult a makói advent - fotók

Sütikóstolóval indult a makói advent - fotók
Tíz standon közel félszáz csapat kínálta süteményeit vasárnap az első makói adventi gyertyagyújtás alkalmával a Makovecz téren. Tovább olvasom