Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja

Makó - Harmadik díjjal jutalmazta a zsűri a makói Orkonyi Károly munkáját a motorépítők németországi világbajnokságán.
 A rendezvény október 3-ától 7-éig tartott, Károly kétkerekűjét a freestyle kategóriában díjazták. 30 országból 98 motort neveztek be a különös szépségversenyre. Károly volt az egyedüli magyar résztvevő.
Bronzérmet nyert a makói Károly csodamotorja
Orkonyi Károly a motorral és a serleggel. Egy igazán ütős vassal tért vissza Németországba.
Orkonyi Károly ismert ember Makón, és a motorépítők világában is. Van kerékpárszerelői végzettsége, de vonzódása a vasas szakmákhoz családi örökség: déd- és ükapja is kovács volt. 2014-ben hírül adtuk, hogy Marusius fantázianevű motorjával – ez a Maros folyó ókori neve – szerepelt Kölnben, az épített motorok bajnokságán, és ötödik helyezést ért el. Az a gép az 1900-as évek amerikai versenyein feltűnt versenymotorokra hasonlít, 50 kilométer per órás sebességgel halad, 100 kilométeren 1,3 litert fogyaszt. Ez a mostani motor egészen más világ.
A forgácsolás Bálint Zoltán, a festés M. Szaki László munkája. – 2014-ben voltam először a világbajnokságon, akkor megígértem magamnak, hogy visszatérek egy ütős vassal. Az ígéretet betartottam – írta tegnap a közösségi oldalon Károly, amikor hírül adta a sikert. – Ehhez olyan segítséget kaptam Bálint Zoltántól, amit egy motorépítő csak az álmaiban remélhet. A következő motor építéséhez óriási erőt adott ez a helyezés. A tervek már megvannak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalosan is Pitvaros testvére lett Gúta

Most civil kezdeményezésre döntött úgy a két település, hogy hivatalossá teszik a kapcsolatukat. A szerződést Gúta város alapításának 750. évfordulóján írták alá. Tovább olvasom