Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Brüsszeli szakértők a makói Koronában

Az Európai Parlament brüsszeli szakértői meghallgatták a dél-alföldi régió fejlesztési programjának előkészítéséről szóló beszámolókat.
Az Európai Parlament brüsszeli szakértői meghallgatták a dél-alföldi régió fejlesztési programjának előkészítéséről szóló beszámolókat. A makói Koronában megrendezett konferencián Kováts Kornéltól, az Országos Területfejlesztési Hivatal Regionális Fejlesztés Operatív Programjának főosztályvezetőjétől megtudtuk: a brüsszeli audit célja az volt, hogy a hivatalnokok meggyőződhessenek arról: a 2007–2013-as uniós költségvetési időszakra készülő programok mögött valóban megvan-e a szakmai háttér.

Marosvári Attila, a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke azt mondta, a programok egyeztetése valóban megfelelően halad. Két kiemelt beruházásról esett szó: a szegedi biopolisztervről és a régió úthálózatának fejlesztéséről. A tervezés számára problémát jelent, hogy még nincs kormánydöntés a projektek megvalósításához szükséges források kezelőiről, sőt arról sem, hogy egy, vagy régiónként egy-egy ROP működtetését támogassák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angyal Alpár szelvényei

Névjegykártyája szerint faesztergályos és életművész a Zöldek Pártja által a 7. választókerületben… Tovább olvasom