Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Búcsúfia, néptánc, mise a Bogárzói Búcsúban

Évente egyszer tartanak búcsút a Bogárzói Templomnál. Kézműves portékákat állítanak ki, találkozhatnak az elszármazottak és misét tartanak a több mint százéves épületben.
A Bogárzóról elszármazottak bemutatják egymásnak az unokákat, eldicsekednek a családdal, megbeszélik az elmúlt egy év, vagy akár évtizedek fontosabb eseményeit- ez a legnagyszerűbb a Bogárzói Búcsúban. Azért is, mert az egykoron népes tanyavilág mára szinte teljesen elnéptelenedett. Akik még mesélhetnének róla, azok pedig egyre kevesebben maradtak. Ezért döntött úgy 2007-ben a Bogárzói Templom százéves évfordulóján a Puruczky-házaspár, hogy életre hívja a régen nyüzsgő, azonban azóta szinte feledésbe merült Bogárzói Búcsút.

Búcsúfia, néptánc, mise a Bogárzói Búcsúban - GALÉRIA

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Kézműves portékák, hatalmas kolompok, rongyszőnyeg, házi juhtúró, ereklyék, könyvek és búcsúfia sorakozott az asztalokon vasárnap, az idei búcsúban. Hatalmas palacsintákat sütöttek a vendégeknek és kulturális, szórakoztató programokat tartottak. Délután Tóth Tibor színművész előadása után a Maros-parti Big Band zenélt majd a Maros Táncegyüttes tagjai ropták a táncot a színpadon. Őket a mókás nevű Visszér csapat fellépése követte, majd a Csikósok életéből adott ízelítőt Varga László és Varga Tamás. Gyermekprogramok is voltak. Az ilyenkor hagyományos ünnepi szentmisét most Pálfai Zoltán celebrálta.

A templomban kiállítás nyílt az alkalomra - a Natura Marosmenti Művésztelepen is alkotó helyi festőművész - Bertus Barcza Anikó képeiből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális sugárzásra vált a makói tévé

Eldőlt: november közepén vált digitális sugárzásra a makói városi tévé, pályázatukat ugyanis elbírálták, így be tudják szerezni az átálláshoz szükséges berendezéseket. Tovább olvasom