Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Bűnmegelőzés a szabadegyetemen

Makó - A vagyon elleni támadások megelőzése és megállítása - e két téma köré épül az idei tavaszi szabadegyetem programsorozata, ami március 31-én, kedden veszi kezdetét Makón.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Oktatási Főigazgatóság Rendészeti és Bűnmegelőzési Akadémia közös szervezésében megvalósuló szakmai napok keretében az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatív irányba befolyásoló vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséről és azok megállításáról hangzanak el előadások neves szakemberek bevonásával.

Az egy hónapon át, minden kedd délután megrendezésre kerülő programsorozat március 31-én, 14 órától indul a makói Korona Szálló dísztermében. Az ünnepélyes megnyitón részt vesz dr. Lukács János dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Buzás Péter, Makó város polgármestere, országgyűlési képviselő.

Elsőként a Makói Rendőrkapitányság vezetője, Palicz András r. alezredes számol be a város és a környező települések bűnügyi helyzetéről, majd a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Zélity László r. ezredes ismerteti a tipikus és gyakori vagyon elleni bűncselekményeket. Az előadásnap zárásaként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológusának, Schádné Zámolyi Judit előadását hallgathatják meg az érdeklődők „Önmagunk védelme – a biztonságérzet problematikája" címmel.

Egy héttel később, április 7-én kedden a közterületi biztonságról, a bűnözés új területéről, az internetről és a feketemunka munkaügyi és kapcsolódó problematikájáról tájékozódhatnak majd a résztvevők.

A harmadik napon az áldozatvédelem tematikája köré épülnek az előadások, míg az április 21-i zárónapon a schengeni határ közelsége miatti speciális helyzetről, a vagyonvédelmi kamara munkájáról és a pályázati lehetőségekről kaphatnak ismereteket a tavaszi szabadegyetem „hallgatói".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minősített tangazdaság a makói farm

Makó - A megyében egyedül a makói szakképző iskola oktatófarmja kapott idén minősített tangazdasági címet az agrártárcától. Tovább olvasom