Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Buszt vásárolnának a makói máltaisok

Már a karácsonyi adománygyűjtésre készül a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, mely a minap módszertani tanácskozáson látta vendégül három megye máltaisait. A csoport mikrobuszt is vásárolna, hogy a mozgásukban korlátozottakat szükség esetén fuvarozhassa – például orvoshoz.
Szemben a híresztelésekkel nem szűnt meg a Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, csupán az adományosztás szünetelt a nyáron a Liget utcai székháznál a rossz tapasztalatok miatt – mondta el lapunknak a karitatív szervezet városi vezetője, Kómárné Nagyfalusi Mária. Legutóbb éppen hétfőn vittek ruhát, cipőt és más meleg holmit a környező falvakba – a szétosztást mindenütt az ottani családsegítőkre, szociális szervezetekre bízzák.

A makói szervezet egyébként bő egy évtizede működik, jelenleg – az önkéntesekkel együtt – több mint húsz tagja és ifjúsági csoportja is van. Azt, hogy valóban léteznek, bizonyítja az is, hogy a minap egy módszertani tanácskozás házigazdái voltak, amelyen az adománygyűjtésre készültek fel a szeretetszolgálat Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyei csoportjai.

A makóiak egyébként a karácsony előtti adománygyűjtést most is az egyik nagyáruházzal együttműködve szervezik meg. A tavalyi hasonló akciót követően száz család kapott tartós élelmiszereket és más, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen áruféleségeket tartalmazó ajándékcsomagot. Most ezen kívül támogató szolgálatot szeretnének szervezni a mozgásukban, közlekedésükben korlátozottaknak: egy minisztériumi pályázat segítségével akadálymentesített mikrobuszt igyekeznek beszerezni, amellyel a környező községekben élő rászorultakat fuvaroznák például orvoshoz vagy a hivatalos ügyeket intézni. A szolgálat beindulása munkahelyeket is teremtene: egy szolgálatvezetőt, egy sofőrt és két szociális munkást alkalmaznának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozsogi, a nótaolimpikon

A gimnáziumi diákzenekar éveit is számítva kerek fél évszázada muzsikál a makói Bozsogi Attila. A… Tovább olvasom