Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Buzás: Ez politikai tisztogatás

Politikai tisztogatásnak tartja Buzás Péter makói polgármester mindazt, ami a városban működő megyei fenntartású középiskolákban az összevonással járó átszervezés során történik.
Sajtótájékoztatóján elmondta: miután az új intézmény élére jobboldali érzelmű igazgatót neveztek ki, és helyettesei is kivétel nélkül azok, ráadásul már nem csak a korábbi igazgatókat fosztották meg megbízatásuktól, de már három baloldali érzelmű pedagógust is nyugdíjaztak a szakmunkásképzőből – és csak őket –, nem tud mást mondani, mint hogy mindez az ötvenes éveket idézi. Úgy vélte, az összevonásnak pénzügyi indoka nem lehet, hiszen csak ötven milliós megtakarítást remélt tőle a megye – de már erről sincs szó.

Szerinte csupán az volt a cél, hogy pozícióba juttassanak elvhű embereket. Emiatt attól tart, a választási kampányban az iskolák politikai színtérré válnak. Kifogásolta azt is, hogy eltávolították a Pulitzer-kollégium éléről az egyébként kiváló munkát végző Molnár Lászlót, nyilvánvalóan azért, mert az MSZP helyi elnöke.

Szerettük volna az összevont makói középiskolák új igazgatóját is megkérdezni arról, ő hogyan látja mindezt, illetve hogy valójában hány embert bocsátottak el. Horváth Zoltán azonban, bár előzőleg azt ígérte, válaszol kérdéseinkre, tegnap délután mégis azt mondta: csak hétfőn nyilatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén negyedével nőtt a keleti átkelőnk forgalma

Huszonhat százalékkal nőtt Románia és Bulgária uniós csatlakozása óta a nagylaki határátkelő… Tovább olvasom