Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Buzás meggyógyult a műtétek után

Két hónapnyi betegeskedés után tegnap állt először munkába Makó polgármestere, aki immár teljesen egészséges. Buzás beszélt műtétjeiről, és arról is, miért kellett átszállítani a makói kórházból a szegedi klinikára. Bár azóta nem volt ott a parlamentben, a Makó szempontjából fontos döntésekre még csak szeptemberben kerül sor.
Buzás Péter két hónap óta először tegnap töltötte ki a teljes munkanapot a hivatalában Fotó: Illyés Szabolcs
Két hónapnyi lábadozás után tegnap újra teljes munkanapot töltött hivatalában Buzás Péter polgármester. Betegsége heteiben több szóbeszéd is keringett a városban arról: súlyos, krónikus betegségben, rákban vagy agyvérzésben szenved, sőt egyesek azt is terjesztették, hogy már polgármesterjelöltként sem indul – a politikus tegnap mindezt cáfolta. Azt is elmondta: bár rosszul érintette az a néhány pletyka, ami a betegágyához is eljutott, szerinte ilyen esetben számítani lehet hasonló megnyilvánulásokra.

– Én és a családom a kezelőorvosaimtól úgy tudjuk: teljesen meggyógyultam, nem maradt a testemben kóros szövődménye a betegségnek, aminek azonban, így utólag átgondolva, igenis voltak kockázatos percei, órái – summázta Buzás, aki kezelőinek, háziorvosának és a kórház, valamint a belgyógyászati és a sebészeti klinika szakembereinek is köszönetet mondott gyógyulásáért.

– Június harmadikán hasi fájdalmakkal kerültem a makói kórházba, akkor még orvosaim sem tudták pontosan: bélfertőzésről vagy vakbélgyulladásról van-e szó, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez utóbbi okozza a fájdalmat, így nincs mese, műteni kellett. Az operációt laparoszkópos módszerrel végezték el. Kiderült az is, hogy a vakbél perforálódott, ám ezt kitisztították. A komplikáció miatt azonban tályog képződött a hasüregemben, amit még Makón észrevettek és újra megoperáltak, ezt követően hazaengedtek. Rá két napra sajnos újra lázas lettem, így Makóról a jobban felszerelt szegedi belgyógyászati klinikára irányítottak át, itt gyorsan kiderült: egy másik tályog, sajnos jókora gyulladás is kialakult a hasüregemben, ami viszont komoly műtétet igényelt, kitisztításához egy csaknem 18 centiméteres vágásra volt szükség, amit a sebészeti klinikán végeztek el.

A polgármester úgy fogalmazott: ami csak lehetséges volt, a betegség kapcsán megtörtént vele, ugyanis a harmadik műtétet követően a heg is begyulladt, amit drénezni kellett. Orvosai azt mondták: minden huszadik vakbélműtött hasonlóképpen jár. Végül hatheti lábadozást követően további szövődmények nélkül begyógyultak a sebek, így az erőgyűjtést követően végre munkába állhat.

– A legtöbben jókívánságaikkal kerestek meg, jólesett, hogy ilyen sokakat érdekel a hogylétem, persze, polgármesterként tudnom kell ezeket a megnyilvánulásokat is a helyükön kezelni. Betegségem alatt helyt állt az önkormányzati apparátus és az alpolgármester-kollégák is a helyükön voltak, amit nagyon köszönök nekik, hiszen néhány, igazán égető problémán kívül gyakorlatilag nem tudtam hivatali ügyekkel foglalkozni – mondta a polgármester. Buzás lapunknak elmondta, országgyűlési képviselőként ugyan lemaradt a kormányalakításról és szűzbeszédét sem tarthatta meg, ám úgy véli: a Makó és a kistérség szempontjából igazán fontos döntésekre csak szeptembertől kerül sor.

Betegsége alatt kampánya előkészítésével sem tudott érdemben foglalkozni, ám úgy véli: a hétvégi ünnepségeket követően be tudják hozni a többi szervezet és párt néhány hetes előnyét.

Hangsúlyozta: hamarosan ismét „százhúsz százalékosan" terhelhető lesz mint Makó polgármestere, országgyűlési képviselőként sokkal nagyobb eséllyel lobbizhat a város fejlesztéséhez szükséges forrásokért, mint egy olyan városvezető, aki nem tagja a parlamentnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonosi György Maroslelén indul

A választási készülődés eddigi talán legmeglepőbb fordulata Makón az, hogy bejelentette indulását a… Tovább olvasom