Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Buzás Péter augusztus közepén állhat munkába

A polgármester betegsége miatt Siket István alpolgármester vezette tegnap a makói önkormányzat testületi ülését, amelyen kiderült: Buzás Péter már otthon lábadozik, leghamarabb augusztus közepén állhat munkába.
Súlyos komplikáció miatt került vakbélműtétjét követően a szegedi sebészti klinikára Buzás Péter, Makó polgármestere, aki a komoly műtét után most már otthon lábadozik – indokolta a makói önkormányzat tegnapi testületi ülésén a város első emberének hiányzását Siket István alpolgármester, üléselnök. Az utóbbi ciklusok történetében először fordult elő Makón, hogy a testület rendszeres havi ülésén végig nélkülözni kényszerült a polgármestert. Kiderült: Buzás Péter leghamarabb augusztus közepén állhat munkába.

A jelentősebb viták nélkül zajló ülésen a legtöbb hozzászólás a város és a történelmi egyházak, illetve a karitatív szervezetek kapcsolatát taglaló napirendi pont kapcsán hangzott el. Az összefoglalót követően Mágori Józsefné felvetette: a katolikus temető rendezett, szép, ám a környező esővíz-elvezetők környéke gazos, rendezetlen, ráadásul büdös is, hiszen sok felelőtlen lakó ide ereszti a szennyvizét. Műhelyi István, a városüzemelési csoport vezetője ígéretet tett a csatornapart mihamarabbi rendbehozatalára. Bakos Gáborné, az egészségügyi bizottság elnöke a Vöröskereszt tevékenysége kapcsán felvetette: évente hatszázzal kevesebben adnak vért a városban és a környékén, így külön köszönet illeti a véradókat és az őket koordináló szervezetet. Orbán Imre hozzátette: a város többi, hasznos tevékenységet végző alapítványa, egyesülete is elismerést érdemel.

Támogatások

A város hivatalosan is támogatja a Zoom to Europe-fesztivál megrendezését, valamint a makói videoműhelyt és a Maros Táncegyüttest, emellett kettőszázezer forint támogatást kaptak a makói polgárőrök. Az előterjesztések sorában elfogadták az extrém sportpálya új helyét: az egykori Bajza utcai iskola udvarát és döntött a testület az iskolatejprogram folytatásáról is.

Számítógépes bemutatóval prezentálta az Almási utcai általános iskolában legutóbb végzett átfogó vizsgálat eredményeit az intézmény igazgatója, Almási Pál. Ezt követően a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló tájékoztatót is elfogadták a képviselők. A város rendezési tervének alakulásáról számolt be a makói főépítész, Novák István, majd a testület elfogadta az építési szabályzatot, amelynek részleteiről Takács Máté vezetőtervező számolt be. Ezzel kapcsolatban Bakos Gáborné felvetette: Lesi városrészt nem lakható övezetnek jelölte a terv, ám ott mégis állnak házak – akkor most kivethető az ott élőkre is a kommunális adó? Novák István elmondta: a minősítés nem azt jelenti, hogy az ott álló ingatlanokat el kell bontani, így fizetniük is kell, de új ház építésére itt nem adnak már építési engedélyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megelőzi a bajt a makói kapitányság

Traffipaxot venne, és bűnmegelőzéssel kapcsolatos oktatófilmet készít a makói önkormányzat, a helyi… Tovább olvasom