Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Buzás Péter, MSZP

– Országgyűlési képviselőjelöltként kiemelt céljaim: a gazdasági fellendülés biztosítása, a munkahelyek megőrzése és a fiatalok Makón tartása – összegzett Buzás Péter, aki ez utóbbihoz hozzátette: az elmúlt két esztendőben 420 és 600 közé tehető a térségben létrehozott új munkahelyek száma.
Buzás Péter
A célkitűzései között szerepel továbbá, hogy a 2007–2013. közötti tervezési időszakban hazánk számára elkülönített forrásból minél több a kistérségbe érkezhessen.

– A Makót környező kistelepülések polgármestereivel közösen kell dolgozni a térséget érintő beruházások megvalósításáért, gondolok itt többek között az iskolák-óvodák rendbetételére, a járdaépítésekre és a szennyvíz-csatornázásra, de ide sorolom a kórház-rekonstrukció második ütemét és a fürdőfejlesztést is. Természetesen a kistelepülések egyéni céljai is fontosak: például Kiszombor kastélyhasznosítása, Földeák tornatermének felújítása, vagy Pitvaros fürdőfejlesztése. Itt kell megemlíteni a térségi templomfelújításokat is, amikkel kapcsolatban szintén részletes terveket dolgoztunk ki.

Nagy feladatot jelent a térség gazdaságának fejlesztése, ehhez mindenképpen szükséges, hogy a gazdaság szereplői mérjék fel a piacot, majd keressék meg az önkormányzatokat, hogy szakértői segítséggel sikeresen pályázhassanak az uniós forrásokra, hiszen ebben jelentős segítséget nyújthatunk. Persze, a gazdaságfejlesztés párhuzamosan kell, hogy működjön a településfejlesztéssel, ami csak térségi összefogással lehet eredményes. A pályázati sikerek eredményeképp ugyanis új munkahelyek jönnek létre, így a térségben élő fiataloknak sem kell elhagyniuk szülőföldjüket. Az ifjabb korosztály helyben tartását célozza Makó telekprogramja is.

A mezőgazdaság fejlesztéséhez egy termelői integráció kialakítása szükségeltetik. A szektor fellendüléséhez elengedhetetlen az állami segítségnyújtás a belvízvédekezésben és a jó minőségű földek öntözésének támogatása.

Névjegy

Buzás Péter Mindszenten született, 1952. február 17-én. Nős, felesége dr. Nagy Anna, három gyermekük van. Jogász és politológus diplomát szerzett a József Attila Tudományegyetemen. A diploma megszerzését követően, 1974-ben a Makó Városi Tanácsnál kezdett dolgozni pénzügyi munkatársként. Ezt követően tervcsoportvezető, majd 1981-ben igazgatási osztályvezető lett. 1985-ben titkársági osztályvezető, '87-től pedig a végrehajtó bizottság titkára, 1990 és '94 között magánvállalkozóként dolgozott. 1994 óta az MSZP támogatásával, 1998 és 2000 között az MSZP és a PSZM támogatásával polgármester, emellett a Makó és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás elnöke és a kistérségi többcélú társulás vezetője.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siket István, SZDSZ

– Makó és térsége jelentős gazdasági hátránnyal küzd az ország többi területéhez képest, ezért… Tovább olvasom