Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Buzást kétfelől keríti be a Fidesz

Makó - A megye legizgalmasabb kampánya bontakozik ki Makón, ahol a Fidesz városi és választókerületi elnöke egymástól függetlenül tart fórumokat országos politikusokkal. Eközben a polgármester, aki eddig sohasem viselt párttisztséget, városi és egyben területi elnök lett a szocialistáknál – ami azzal is jár, hogy az eddigieknél jobban kell védenie a kormányt.
„Dominique Strauss-Kahn, az IMF elnöke ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak." Az országos sajtó Kövér Lászlónak ezt a mondatát idézte január 14-i makói fóruma után. A Fidesz választmányi elnöke azonban másról is beszélt. A párt helyi dolgairól például azt mondta, nem minden itteni vitának örül, de ezek egy demokratikus pártban természetesek. Így utalt azokra a küzdelmekre, amelyek végén az országos vezetésben nagyobb megbecsültségnek örvendő Mágori Józsefné lett a választókerületi elnök. A párt helybeli erői ezt nehezen vették tudomásul, és aligha valószínű, hogy a városi elnök Martonosi György és Mágoriné végleg békét kötött volna. Viszont abbahagyták a nyílt vitát. Ez pedig már elég. Bár külön rendeznek fórumokat, és mindketten hívnak országos politikusokat, a kívülálló ebből annyit vesz észre, hogy a Fidesz jobban mozgolódik Makón, mint másutt.

Kövér Lászlót Mágoriné hívta, – Mikola Istvánt január 28-án Martonosi látta vendégül. Az érdeklődés az utóbbi fórumon is nagy volt: a Hagymaház emeleti termében három fuvarban kellett pótszékeket hozni.

A másik oldalon is vannak érdekes fejlemények. Buzás Péter 1994 óta polgármester, és bár belépett az MSZP-be, sokáig nem viselt párttisztséget. Nem csak úgy látszott, úgy is volt, hogy néhány kérdésben nem ért egyet saját kormányával. Tüntetett, amikor a Horn-kabinet be akarta zárni a városi kórházat. Emlékezetes lépése volt az is, hogy egy március 15-ére Makovecz Imrét hívta meg ünnepi beszédet tartani, a Kossuth-díjas építész – aki azóta is rendületlenül tervez Makón – ezúttal se dicsérte agyon a szocialistákat. A polgármester szelíden mosolygott a párton belül kapott szemrehányásokon. Most már nehezen tehetné meg ugyanezt, hiszen elvállalta az MSZP városi és területi elnöki posztját. Ami szükségszerűen azzal jár, hogy a kormánynak szánt bírálatokat magára is kell vennie – a lakossági fórumok mellett például a testületi ülésen, ahol Mágorinéval áll szemben, vagy a térségi polgármesteri fórumon, ahol Martonosi is jelen van, mint Maroslele első embere.

Olvasóink írták

 • 5. kisztitkar 2009. március 07. 06:37
  „Gyurcsány meg Orbán utaznak Pécsre. A kabinban rajtuk kívül csak egy testőrnő marad. Amint a vonat egy alagútba ér és teljes lesz a sötétség,hallani lehet egy csók cuppanását és egy pofon csattanását.Kirobog a vonat az alagútból és Feri ott ül arcát a kezébe temetve. Vajon mit gondolnak a kabinban ülők..
  Feri: - Ez a Viktor, tutira lesmárolta a testőrcsajt és erre én kaptam a kurva nagy fülest...
  Testőr: - Feri le akart smárolni, de eltévesztett a sötétben és Viktort smárolta le, erre biztos lehúzott neki egy sallert...
  Viktor: - A következő alagútnál megint kezet csókolok magamnak és újra pofán verem ezt a kis köcsög Ferit!!!”
 • 4. Ludrew 2009. március 06. 22:13
  „Buzást, bekerítik, jó vicc :-D Alegnagyobb segítsége a saját ellenzéke, magukat röhögtetik ki.”
 • 3. M@M 2009. március 06. 15:42
  „Azért én szívesen felvenném azokat a pénzeket amik a semmi munkáért járnak!!! Egy helyről nem sok, csak 40-50 ezer de mind ez hússzor egy hónapban..........???”
 • 2. sziszka1 2009. március 06. 10:29
  „Ne hidd hogy olyaan sok dolga van:)”
 • 1. Pupets 2009. március 05. 19:47
  „Meg nem kevés pénzzel is jár! Csak tudnám, hogy egy ember ennyi tisztséget hogyan tud ellátni egyszerre?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillióval támogatják a civil külkapcsolatokat

Makó - A makói önkormányzat támogatja a városban működő civilszervezetek, oktatási intézmények… Tovább olvasom