Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Cigányönkormányzat: feszültség Makón

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Gesztesi László, a makói cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, aki állítja: saját aláírását látta olyan papírokon, amelyeket ő sosem szignált. Szerinte képviselőtársa, Lakatos Gyula áll az ügy mögött. Lakatos viszont tagadja, hogy pályázatokat hamisított volna. Úgy véli, azért tett feljelentést az elnök, mert irigyli sikereit.
Gesztesi László szerint vetélytársa bűnt követett el, Lakatos Gyula ezt tagadja. Fotó: DV
– Egyik nap bejött a kisebbségi önkormányzat irodájába Sztojkó Mihály, a CKÖ alelnöke, és azonnal telefonált is nekem, mert az itt talált paksamétákon az én nevemet olvasta, pedig tudja, hogy én nem így írok alá. Megbizonyosodtunk róla, hogy valóban jogsértés történt, és azonnal el is mentünk az ügyvédünkhöz, aki a makói ügyészséghez irányított bennünket, ott pedig azt mondták, tegyünk feljelentést – magyarázta el egy nem éppen egyszerű ügy kipattanását Gesztesi László, a kisebbségi önkormányzat elnöke. – A rendőrök kijöttek, lefoglalták az iratokat, majd továbbították az ügyet Budapestre, hiszen az okiratok láthatóan egy pályázati anyag részei, amit az V. kerületbe címeztek.

Gesztesi szerint a történtek mögött képviselőtársa, Lakatos Gyula áll.
Megtudtuk: a kérdéses okiratok ügye közvetlenül nem a kisebbségi önkormányzathoz kötődik, hiszen Lakatos Gyula a Csongrád Megyei Cigányok Demokratikus Szövetségének makói alapszervezete nevében járt el az említett dokumentumok ügyében. Ám Gesztesi szerint ez mégis rossz fényt vet az önkormányzat működésére. Elmondta: szerinte problémás még, hogy néhány hónappal ezelőtt Lakatos az általa működtetett teleház számítógépeit is leköltöztette a kisebbségi önkormányzat egyhelyiséges irodájába, és saját szervezete céljára ott használta az internetet, telefont.

Pesten vizsgálódnak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától megtudtuk, hogy az V. kerületi rendőrség valóban vizsgálódik közokirat-hamisítás ügyében, feljelentést tett ugyanis ismeretlen tettes ellen egy makói illetőségű állampolgár. Ám az ügy még vizsgálati szakaszban van, így többet erről nem közölhetnek.

– Szó sincs pályázatokról: a kérdéses ügy más okiratokról szól, és az általam vezetett szervezettel, a demokratikus szövetséggel, nem pedig a kisebbségi önkormányzattal kapcsolatos, félrevezető, ha ezt bárki is összekeveri – kommentálta Gesztesi bejelentését Lakatos Gyula, aki kiemelte: őt még nem keresték hivatalosan ez ügyben, úgy tudja, ismeretlen tettes ellen nyomoznak a budapesti rendőrök – ez szerinte sokat elmond a történetről.

Lakatos úgy fogalmazott: Gesztesi irigysége miatt alakult ki ez a feszült helyzet a kisebbségi önkormányzaton belül. Az egyébként saját otthonából átköltöztetett teleház ügyéhez hozzátette: azért hordta le a Kálvin utcai irodába a komputerparkot még a nyáron, mert a lakását renoválni kellett. Erre Gesztesi úgy reagált, hogy kihívta a rendőröket, és lefoglaltatta a számítógépeket meg a faxot. Lakatos úgy fogalmazott: azért döntött a leköltözés mellett, mert szerinte a legfontosabb, hogy működjön a teleház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonvédők támogatják az iskolát

Már nem csupán oktatási segédanyagokkal, de most először pénzzel, százezer forinttal is támogatja a… Tovább olvasom