Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Csak az ijedtség miatt menekült el?

Jelentkezett a rendőrségen az a fiatalember, aki autójával Makón elütött egy elébe kanyarodó kerékpárost. Akkor – kedden este – elhagyta a helyszínt. Ha ott maradt volna, valószínűleg meg sem büntetik, hiszen nem ő volt a hibás. Azt mondta a rendőröknek, azért menekült el, mert megijedt.
A makói rendőrök kedden este annyit tudtak csupán, hogy a cserbenhagyó autója 1300-as vagy 1500-as Lada, forgalmi rendszámának első betűje A, és a jobb oldali visszapillantó tükör letört. A baleset Makón a Kossuth és a Sírkert utca kereszteződésében történt, este. Egy 39 éves helybeli férfi kerékpárral ment, és az elsőbbségadásra figyelmeztető táblára nem ügyelt, behajtott a kereszteződésbe, ahol a jobbról érkező autó fékezés nélkül elütötte, majd úgy ment tovább, hogy meg sem állt. A biciklist súlyos sérülésekkel vitték kórházba, több csontja is eltört.

Az autót vezető 34 éves fiatalember – vásárhelyi. Szerdán este jelentkezett a Makói Rendőrkapitányságon, ahol a segítségnyújtás elmulasztása miatt, gyanúsítottként hallgatták ki. Információink szerint azt mondta a rendőröknek, azért hagyta el a helyszínt, mert nagyon megijedt. Azt, hogy volt-e még valami, ami ezen túl a menekülésre ösztönözte, például az, hogy esetleg ittas volt, a nyomozás során kiderülhet.

Ez azért volt nagyon rossz döntés, mert így sokkal rosszabbul jár. A balesetről szóló elsődleges adatok szerint a kerékpáros hibázott, amikor nem vette figyelembe a táblát. Lehet, a vizsgálat majd megállapítja, hogy az autós is felelős valamilyen arányban a történtekért. Ám valószínű, még így sem történt volna olyan nagy baj, mint most, hiszen a segítségnyújtás elmulasztása bűncselekménynek számít, amelynek nem csak a morális, de a jogi megítélése is kemény.

Tuczakov Szilvána őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondja, szerencsére nem gyakran fordul elő cserbenhagyás. Mindenképpen az a tanácsos, hogy ha valaki ilyen helyzetbe kerül, a saját érdekében is maradjon ott, és segítsen a bajba jutott emberen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli üzemmódban a makói fürdő

Bár a gyártó cég nyolc év garanciát vállalt rá, a gondos nyári tárolásnak köszönhetően tizenkét év… Tovább olvasom