Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Csanádalbertin nincs gond az utánpótlással

Másutt bezárják, Csanádalbertin viszont fölújítják az óvodát és az iskolát: a községben nem csökken a gyermeklétszám. A rekonstrukciót pályázati forrásból szeretné elkezdeni az önkormányzat.
Csanádalberti pedagógusainak nem kell tartaniuk attól, hogy megszűnik a munkahelyük, hiszen évről évre 11-14 gyermek kezdi meg az óvodát, illetve az iskola első osztályát.

– Sok hozzánk hasonlóan hátrányos gazdasági körülmények között létező magyar kistelepüléssel összehasonlítva igen jól állunk, ami az utánpótlást illeti – kommentálta a helyzetet Koska András, a falu alpolgármestere. – Szerencsére most is van több kismama is Albertin, így reméljük, hogy az oktatási törvényben előírt küszöbszámot mindig tartani tudjuk. Úgy vélem, hogy ez nem kis dolog egy 531 lélekszámú településen. Egy épületben ugyan, de mégis teljes csoportszámmal működik az óvodánk és az alsó tagozatos iskola, ez összesen nyolc pedagógusnak jelent munkahelyet.

A két intézménynek közös az igazgatója, Zatykóné Szabó Ibolya, aki így öt tanár-tanító és három óvónő munkáját vezeti. Sőt az ő vezetése alá tartozik az ambrózfalvi iskola is, bár a két intézmény gyakorlatilag külön működik.

Az alpolgármester is megerősítette: nemhogy bezárják, hanem inkább felújítják az óvodának és az iskolának is helyt adó házat. Az óvoda egykor lakás volt, a szobákat átalakították, és néhány évvel ezelőtt az épület nagyját felújították.

– A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz nyújtottunk be pályázatot, összesen hétmillió-kétszázezer forintból szeretnénk kicserélni az ablakokat-ajtókat, a tetőt és a homlokzati vakolatot – fogalmazott Koska András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan javulhat a makói tévé vétele

Megoldódhat a makói városi televízió vételi minőségének gondja – mint megírtuk, akik kábelen… Tovább olvasom