Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Csanádpalota nem vesz tartozást

Nem vásárolja fel a csanádpalotai önkormányzat a végelszámolás alatt álló Makó Térségi Víziközmű Kft.-től azt a hátralékot, amit a kisváros lakói halmoztak fel az elmúlt években – így döntött tegnap délutáni ülésén a helyi képviselő-testület.
Csanádpalota. Az ajánlattal, mint Kovács Sándor polgármestertől megtudtuk, a cég végelszámolója kereste meg a helyhatóságot. Feladata minél több kintlévőséget behajtani – ez ugyanis növeli az egyébként az érintett önkormányzatok tulajdonában álló egykori víziközmű-szolgáltató értékét (a szolgáltatást ma már az Alföldvíz Zrt. végzi).

Mint a 2900 lelkes kisváros első emberétől megtudtuk, összesen 6,2 millióról van szó, amit 60 nap alatt kellett volna befizetni, ezt követően az önkormányzat hajthatta volna be az érintetteken. Ezt az összeget hosszú évek alatt halmozták fel a palotaiak. Az itteni fogyasztók száma, beleértve a közületeket és a közkifolyókat is, több mint 1600, és nagyjából 150 hosszabb-rövidebb ideje nem fizető háztartásról lehet beszélni.

Kovács Sándor azt mondja, az összegyűlt tartozásokat inkább valamilyen követeléskezelő cégnek kellene a tényleges értéknél alacsonyabban értékesíteni. Ezzel az önkormányzat már csak azért is jobban járna, mert így nem nekik kellene a lakosság körében ellenérzéseket keltő behajtással foglalkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kocsis Imre

Elhunyt Kocsis Imre makói születésű festő, grafikus, Makó díszpolgára. Tovább olvasom