Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Csanádpalota ősszel pereskedik

Csanádpalota - Október 31-én tárgyalja a Szegedi Városi Bíróság a csanádpalotai önkormányzat kérelmét, amelyben egy 31 milliós szerződés megsemmisítését kérik.
Október 31-én tárgyalja a Szegedi Városi Bíróság a csanádpalotai önkormányzat kérelmét, amelyben egy 31 milliós szerződés megsemmisítését kérik. A megállapodást a falu még az előző ciklusban kötötte egy vállalkozással az árvíz által érintett területek fertőtlenítésére, ám ha az önkormányzat fizetne az általa vitatott szerződés alapján, csődbe menne.

Mint korábban megírtuk, Csanádpalota – más falvakhoz hasonlóan – a 2006-os árvíz következtében elöntött külterületi földek fertőtlenítését egy magánvállalkozásra bízta, annak reményében, hogy a kormányzat vis maior keretéből egyenlítik majd ki számlájukat. Ám Csanádpalota a kiszámlázott 31 millióval szemben mindössze 13 ezer forintot kapott – a munkákat elvégző cég a jókora summát így most szerződő partnerén követeli. Kovács Sándor polgármester szerint azonban aggályos a kontraktus érvényessége, egyrészt formai okok miatt, másrészt azért, mert az iratban az áll: a falu abból a pénzből fizet majd, amit a központi vis maior keretből kap. Ráadásul az önkormányzat ha akarna, sem tudna fizetni: ha átutalná a falutól tizenkét kilométerre fekvő terület hektáronként 323 ezer forintos, összesen 31 millós fertőtlenítési díját, csődbe menne.

Kovács Sándor lapunknak korábban azt nyilatkozta: ha a cég elállna követelésétől, hajlana a peren kívüli megegyezésre. Tegnap viszont már azt, mindenképpen szeretnék bíróság előtt tisztázni a szerintük vitatott szerződés ügyét. A tárgyalás napját már ki is tűzték: október 31-én lesz a Szegedi Városi Bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Zoltán: Ez nem tisztogatás

Harminckét esztendős az Erdei Ferenc Szakközépiskola és a Galamb József Szakképző Iskola… Tovább olvasom