Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Csanádpalota turisztikai álmai

A falusi turizmus fejlődésében reménykednek a csanádpalotaiak, hiszen a település közel fekszik Gyopárosfürdőhöz, sőt Arad is „karnyújtásnyira" van. Háromszáz üresen álló ház közül válogathatnak, akik szívesen töltenék a községben szabadidejüket.
Néhány évtizede hatezer lakost számlált Csanádpalota, ám ez azóta csaknem megfeleződött, alig több mint háromezren élnek az alföldi faluban. Ennek köszönhetően jelenleg csaknem háromszáz családi ház árválkodik lakó nélkül. Mindez azonban lehetőséget is rejt magában, hiszen a település részt szeretne vállalni a térség falusi turizmusának fejlesztésében.

– Szerencsére egyre többen érdeklődnek az üresen álló házak iránt. Turisztikai vonzerőt jelent, hogy a közelben van Gyopárosfürdő és Gyula, valamint mindössze félórányi autóút ide Arad és környéke, ami szintén kiváló kirándulási lehetőséget nyújt. Ezért több német állampolgár is felvette már a kapcsolatot településünkkel, tudakolták, milyenek itt az ingatlanvásárlási lehetőségek – foglalta össze Perneki László, Csanádpalota polgármestere.

A turizmus fejlesztése mint kiugrási lehetőség rengeteg tervezést és beruházást igényel, ennek egyik első lépcsőjeként egy hasznos információkat tartalmazó könyv és egy turisztikai zsebtérkép összeállításába kezdtek.

– Településünkön számos látnivaló akad, például a kistérségben egyedülálló, emeletes községháza. Építészeti érdekesség a 150 esztendős falusi iskola is, valamint Magyarország első színigazgatójának, Kelemen Lászlónak a síremléke, illetve az 1864-ben felállított kápolna – sorolta a község vezetője, aki hozzátette: Csanádpalota határában lovaglási lehetőség is várja a falusi turizmus iránt érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választási vita Makón

A helyi televízió és rádió által élőben közvetített nyilvános vitára hívta ki az MSZP makói… Tovább olvasom