Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Csanádpalotai fogorvosügy: törlik a kifogásolt részt a betegútból, de bejelentés nélkül nem vizsgál a MOK

Csanádpalota - Visszavonják a finanszírozását azoknak a fogorvosi beavatkozásoknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy nem történtek meg a valóságban.
Az érintett betegek betegéletútjából törlik a kifogásolt részt – tájékoztatta az érintett két csanádpalotai állampolgárt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő. Etikai következménye azonban egyelőre nincs annak, hogy bebizonyosodott: a korábbi csanádpalotai fogorvos olyan beavatkozásokat is elszámolt, amelyek valójában nem történtek meg (2018. február 13.: Visszaveszik a pénzt a fogorvostól).
 
Az egyik csanádpalotai panaszos, Bisztrán Györgyné fogait vizsgálja a szakfelügyelő főorvos.
Az egyik csanádpalotai panaszos, Bisztrán Györgyné fogait vizsgálja a szakfelügyelő főorvos.

A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosok Területi Szervezetének elnöke, Hermann Péter lapunk kérdésére azt válaszolta, hogy kelet-magyarországi etikai bizottságuk panaszbejelentés alapján, etikai vétség elkövetésének gyanúja esetén folytathat etikai eljárást, hivatalból. „Mindaddig, amíg egy ügyben – akár az érintettől származó panaszbejelentésből, akár más hatóságtól kapott hivatalos megkeresés útján – az Etikai Bizottság nem kap olyan érdemi információt, amelyből alapos okkal következtethet etikai vétség elkövetésének gyanújára, etikai eljárást, vizsgálatot nem indíthat. Az Etikai Bizottság nem nyomozóhatóság, és mint ilyen, nincs felruházva nyomozati jogkörökkel sem" – írta Hermann Péter. A csanádpalotai ügyben – legalábbis február 14-éig – nem érkezett bejelentés a MOK-hoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Annyira nem félnek a bagolytól, hogy még a fejére is ráülnek - fotó

Annyira nem félnek a bagolytól, hogy még a fejére is ráülnek - fotó
A makói Korzót sok más épülethez hasonlóan kihelyezett műbagollyal védik a kéretlenül odatelepedő… Tovább olvasom