Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Csillagok közt, sátor alatt - utazó planetárium érkezett Makóra

Makó - Az érdeklődők húsz-harminc fős csoportokban mehettek be a sportcsarnokban felállított felfújható kupolasátorba, hogy megnézzék a nagyjából félórás műsort.
– Érdekel a csillagászat, és tanultunk is róla, de most még többet megtudhattam a világűrről. Egyébként esténként szoktam nézni a csillagokat – mondta a makói Horváth Nelli, aki a hétvégén édesapjával együtt látogatott el az utazó planetárium helyi előadására. Az érdeklődők húsz-harminc fős csoportokban mehettek be a sportcsarnokban felállított felfújható kupolasátorba, hogy megnézzék a nagyjából félórás műsort.
Szabó Ágoston az utazó planetárium „lelkével", a projektorral a sátor közepén. Fotó: Szabó Imre
Szabó Ágoston, az utazó planetárium munkatársa elmondta, 6 éve járják az országot. Főleg iskolákba, óvodákba viszik el látványos ismeretterjesztő előadásukat, ami az űrkutatás és a csillagászat titkait hozza közelebb a gyerekekhez. A műsort a kupolasátorban egy számítógép-vezérlésű projektor biztosítja, amely 360 fokban bevetíti az egész sátrat. Az összeállítás az ELTE csillagászainak munkája.

A rendezvényt az Ifjúsági Színtér hozta Makóra pályázati támogatással. Weszelyné Véghseő Henriett ifjúsági tanácsnok elmondta, maguk a gyerekek kérték az utazó planetáriumot, és több mint 250-en nézték meg a műsort egy nap alatt – ráadásul ingyen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl lassan lopták a vasat a lomha makói tolvajok - fotók

Túl lassan lopták a vasat a lomha makói tolvajok - fotók
Több mint 1 mázsa vashulladékot akart ellopni egy makói telephelyről két helybeli férfi. Még… Tovább olvasom