Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Csőke Attila nem kellett Orbánnak

Makó - Nem fogadta el a makói székhelyű választókerületi Fidesz-szervezet jelöltjét, Csőke Attilát helyi elnöknek Orbán Viktor pártelnök, így egy héten belül újra összehívják a választókerületi tanácsot. Ha az ott megválasztott jelölt sem nyeri el a pártelnök tetszését, az országos elnökség hoz végső döntést.
Továbbra sincs elnöke a makói székhelyű 7. választókerület Fidesz-szervezetének, mert azt, akit helyben javasoltak, Orbán Viktor pártelnök nem fogadta el. Mint megírtuk, a választókerületi tanács, amelyben a választókerületben tevékenykedő fideszes polgármesterek, alpolgármesterek, frakcióvezetők, a csoportelnökök és a szövetséges szervezetek – például a KDNP, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Lungo Drom – küldöttei szavazhatnak, egy hónappal ezelőtt ült össze Makón, hogy döntsön arról, ki legyen az új elnök.

A megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke kötődik Makóhoz, új arc a politikában, és sikeres is – ez azonban a pártelnököt nem hatotta meg. Fotó: Schmidt Andrea

Az eddigi vezető, Martonosi György – az előző ciklusban a térség parlamenti képviselője, most Maroslele polgármestere – kétéves megbízatása tavasszal járt le. Mint beszámoltunk róla, az ülésen a két előzetesen javasolt jelölt közül tizenegyen Csőke Attilára, a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának makói kötődésű elnökére adták voksukat, Mágori Andrea vállalkozó, önkormányzati képviselő, a makói polgári köri mozgalom vezetője pedig egy szavazatot kapott – így az előbbi nevét továbbították jóváhagyásra Orbán Viktornak.

Szentes: Halmai lehet a befutó

Hamarabb lehet elnöke a szentesi választókerület Fidesz-szervezetének, mint a makóinak. Kerényi János lapunknak elmondta: itt konszenzus alakult ki a jelölt személyét illetően, aki Halmai László kereszténydemokrata megyei képviselő. A párt regionális igazgatója abban bízik, hogy Orbán Viktor pártelnök napokon belül megerősíti személyét.

A pártelnök azonban – mint most Kerényi Jánostól, a Fidesz regionális igazgatójától megtudtuk – nem fogadta el Csőke Attila személyét. Ez azt jelenti, hogy újra össze kell hívni a választókerületi tanácsot. Kerényi János azt mondta, erre minél hamarabb, szándékai szerint egy héten belül sor kerül. Kérdésünkre, hogy mire számít, ki lesz az új jelölt, azt válaszolta: megtörténhet, hogy kompromisszum születik, és egy harmadik jelöltet állít a tanács, nagyobb azonban az esélye annak, hogy a két, már meglévő aspiráns közül terjesztenek fel ismét valakit. Helyi fideszes körökből ugyanakkor úgy tudjuk: miután nem látják esélyét annak, hogy Csőke Attiláról másodjára másként döntsön Orbán Viktor, új jelöltaspiránst fognak keresni – hogy kit, egyelőre még nem tudni. Mágori Andrea információink szerint második alkalommal is vállalja a megmérettetést a választókerületi tanácsban a makói elnökjelöltségért.
Az új elnökjelöltről az alapszabálynak megfelelően megint csak Orbán Viktor mondja ki a végső szót. Ha ez a jelölt sem nyeri el a pártelnök szimpátiáját, már nem helyben döntenek a makói Fidesz-vezető személyéről, hanem az országos elnökség határoz.

Olvasóink írták

 • 15. Heffalump 2007. november 30. 09:51
  „Ma az a barát, akinek pénze van, s addig, amíg van pénze.”
 • 14. Straubert 2007. november 27. 09:59
  „Egyetértek a 9-10-es hozzászólóval, sajnos nincs jelenleg olyan párt Magyarországon akire voksolhatnánk.
  Voltak a régi rendszernek hibái, amiket ki kellett volna javítani, de én, aki a 70-es években voltam fiatal, pályakezdő azt mondom, hogy volt munkánk, volt biztonságunk, voltak lehetőségeink.
  Én visszasírom az öreg Kádárt!
  Nem szeretnék most 30 éves lenni, sajnálom a gyermekeimet, azok gyermekeit, és mindenkit, akinak ebben a gazdasági-orientáltágú, személytelen diktatúrában kell harcolni a megélhetésért, ahol mindenki gyűlül mindenkit, és csak azt nézi, hogy X, vagy Y miért tudott 1 naranccsal többet venni, mint ő, és megtalálja módját, hogy "alátegyen".”
 • 13. Sith-U 2007. november 22. 09:03
  „Köhhö-köhhő, őőő, ümm, iggeen pontosan. Jaja!”
 • 12. triatlonos 2007. november 21. 16:34
  „Jó az a helyesírás. A "körélye", a köré elterülő változata. Úgy több körösen, mint amire vonatkozik. Az első kör a közvetlen mag, aki viszi a nagy zsetont, majd a második jó fizetés+nyugdijas állás, a harmadik kör jó pénz a semmiért -ez a legnépesebb tábor -, amibe szeretnének bekerülni az aktiv szimpatizánsok, de annyi hely már nincs! Na de T. Shit, ne én magyarázzam, én nem vagyok magyar szakos.”
 • 11. sith-u 2007. november 21. 10:20
  „Hé, shit ez a "körélye" igazi szép magyar heJesírással íródott! :)”
 • 10. peter rusz 2007. november 20. 20:20
  „Az elolvasott cikk nyomán kialakult bennem az az érv, hogy a FIDESZ
  egy jottányival sem jobb az MSZP-nél.
  A rendszerváltás nem hozott semmi jót a népnek csak sanyarúságot
  és erkölcstelen politizálást, hazug lózúngos politikához nem értő
  embereket akik csak saját kis peccsenyéjüket sütögetik.
  Ha most lennének választások igen csak elgondolkodnák azon, hogy melyik pártra is adjam szavazatomat, vagytalán egyikresem mert számomra nincs jelenleg hiteles párt a politika palletán.”
 • 9. peter rusz 2007. november 20. 20:20
  „Az elolvasott cikk nyomán kialakult bennem az az érv, hogy a FIDESZ
  egy jottányival sem jobb az MSZP-nél.
  A rendszerváltás nem hozott semmi jót a népnek csak sanyarúságot
  és erkölcstelen politizálást, hazug lózúngos politikához nem értő
  embereket akik csak saját kis peccsenyéjüket sütögetik.
  Ha most lennének választások igen csak elgondolkodnák azon, hogy melyik pártra is adjam szavazatomat, vagytalán egyikresem mert számomra nincs jelenleg hiteles párt a politika palletán.”
 • 8. triatlonos 2007. november 20. 18:14
  „Nem tisztem megvédeni Mágorinét - mert Ő bizonyára megtudja magát - de két dolgot megemlitenék. Figyelve a testületi üléseket, azt tapasztaltam, hogy Mágoriné az a képviselő, aki egyszerüen, érthetően, mindenki számára világosan beszél. Nem használ olyan szavakat, amelyek az egyszerű, magamfajta ember számára zavaró lehetne, pedig biztosan tudna ugy is beszélni! A mondanivalójának tartalmát mindenki döntse el maga.
  Gyakorló vállalkozóként jól ismeri a térség legnagyobb problémájának - a munkanélküliségnek - minden részletét. Világosan látja, hogy munkahely teremtés nélkül nem tud a város előre lépni.
  Az is tény, hogy a személyét a szavazók nem fogadták el a választáson, de az elmúlt időszak eseményei jelentősen segitették a választópolgárok tudatformálását!”
 • 7. shit -you 2007. november 20. 18:00
  „Szerintem ezerszel jobb! Miért?
  Esetleg nem azért politizál, hogy biztosítsa a maga és a körélye gyülekező sikertelen dolgozni képtelen ingyenélők megélhetését, különböző pozíciók kikönyökölésével.”
 • 6. sith-u 2007. november 20. 16:38
  „Mágoriné tán jobb? MUHHAHA
  Ebben az országban nehéz megbízható embereket találni a politika számára.”
 • 5. triatlonos 2007. november 20. 14:45
  „Martonosi - a választási sikertelenség miatt - kegyvesztett lett Orbánnál, ezért visszavonult a nagy politikától. Most az ő emberei szavaztak, természetesen Mágoriné ellen. Itt a tagság véleménye, és Orbán véleménye számít. Bárhogy is döntenek, Zuschlágot nem választanak, mert az a másik csapatban játszik!”
 • 4. joy 2007. november 20. 10:54
  „Ez vaan.
  Minn csodálkoztok?
  Demokrácia a pártvezetőnek, irányítás a plebsnek.

  Természetesen joga van minden pártvezetőnek megválogatni saját munkatársait, de DIKTÁTUMMAL elutasítani a helyi közösség választását?
  EZ a diktatúra.

  Ezt tette Sztálin, Rákosi, sőt Kádár is a ´70-es évek végéig.

  Kilóg a lóláb?
  Nem kérem tisztelettel, ez elefánt@.

  És vannak sokan, akik vakon dugják fejüket a rabigába!”
 • 3. Lala 2007. november 20. 10:24
  „Felülről vezényelt demokrácia?
  Legyen már joga arra szavazni a helyi szervezetnek akit ismer és akiben megbízik.
  Ilyen mértékű támogatottsággal nem felel meg akkor ki lesz aki megfelel? Ellenfele 1 szavazatot kapott ez igazolja a támogatottságát, még sem volt elég.
  Ennyit a demokráciáról nagyon úgy néz ki hogy az elnök vizet prédikál és bort iszik”
 • 2. ditti 2007. november 20. 09:56
  „Azért álljon már jogában egy pártelnöknek a saját embereit megválasztani!!!
  Aki a diktatúrát ma Magyarországon képviseli az az MSZP és Gy.F.!!! Lassan már az emberek az utcára nem léphetnek ki ha a ő megjelenik valahol. Leáll a fél ország, rendőrők mindenütt, és persze páncélozott járművek. Ez demokrácia, ugye?
  Nézzél szét a saját pártodon belül!”
 • 1. nanemaaa 2007. november 20. 09:09
  „Hát igen!
  Még jó, hogy a fidesz nem egy diktatórikus vezető által működtetett demokratikus párt.
  Milyen érdekes, hogy feszt azt hangoztatják, hogy egy demokratikus pártban vannak ellenvélemények...
  Csak a mondat másik fele mindig lemarad! ...Az, hogy ellenvélemény lehet, viszont azt nem tűrik!

  Lassan időszerű lenne a párt nevéből is törölni a "D" betűt!!!! :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezeipocok-invázió Makó térségében

Makó - Az aszályos nyár miatt sosem látott rágcsálóinváziótól szenved Makó és térsége – a túlszaporodott hörcsögök ugyan már téli álmukat alusszák, de a pockok még ostromolják a magtárakat, ráadásul pusztítják a még földben lévő petrezselymet is. Tovább olvasom