Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Csúcsdíszt kapott a fürdő kupolája - galériával

Makó - Félórás munkával helyezték fel az épülőben lévő makói fürdő nagy kupolájára a csúcsdíszt szerda délután – ez az a kupola, amely korábban kigyulladt.
A dísz egy vörösréz lemezből készült, közel 2 méter magas, vékony gúla, amelynek az alján van egy 40 centiméter átmérőjű gömb is. A csúcsot 2 munkás helyezte fel egy kosárból, amelyet daru emelt a magasba. Ezt követően szegecsekkel rögzítették, amelyeknek a végeit lecsiszolták. Ez a dísz a fürdő legmagasabb pontja, vele együtt 30 méteres a kupola. Az emelőkosárban a fotósok közül egyedüliként ott volt kolléganőnk, Schmidt Andrea is, aki így közvetlen közelről tudta megörökíteni az emlékezetes pillanatokat.

A felhelyezés előtt bejárásra invitálták a sajtó képviselőit. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A felhelyezés előtt bejárásra invitálták a sajtó képviselőit a fürdőben. Mint kiderült, az építkezés jól halad, zömében már belsőépítészeti munkák folynak az épületegyüttesben: festés, tapétázás, csempézés, az épületdíszek elhelyezése, villanyszerelési munkálatok. Jártunk az egyik, természetesen még száraz élménymedencében, megnéztük az emeleti pihenőteraszt, amelynek most rakták le a díszburkolatát, és bekukkantottunk azokba a szobákba is, amelyekben majd masszőrök fognak dolgozni. A megégett kupola alatt is lázas munka folyik – már semmi sem emlékeztet a tűzre. Zentay Katalintól, a kivitelező Keviép Zrt. termelési főmérnökétől megtudtuk: jelen pillanatban összesen 400 ember dolgozik az építkezésen. Sok a makói is – többek között kőművesek, szobafestő-mázolók vannak közöttük.

Felrakják a helyére a csúcsdíszt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Buzás Péter polgármester, aki munkatársaival ugyancsak részt vett a bejáráson, azt mondta, továbbra is bízik abban, hogy december közepén itt avatóünnepség lesz. Azt hallotta, ezt olyan makói vállalkozó is várja, aki a fürdő közelében készül panziót nyitni.

Olvasóink írták

 • 7. mazsolaszolo 2011. október 13. 19:24
  „Sajna, ünneprontó leszek: csak idő kérdése, mikor fog megint kigyulladni az épület, mert úgy látom, hogy az újabban dívó (rossz) magyar szokás szerint elfelejtettek rá villámhárítót is szerelni. Ha csak én nem látom, akkor sorry.
  Vagy ezer ilyen esetet láttam: felteszi az újgazdag butuschka a lúdtalpakon forgó csillivilli háza "högyibe" a vörösréz csúcsdíszt, jó magasat, jó hegyeset, és nem tesz rá villámhárítót. Minek is az? Aztán meg nyavalyog, hogy Isten elszúrta: az ő háza kapta a mennyköves taslást, nem a templom högye ...”
 • 6. embör 2011. október 13. 12:12
  „Az idő eldönt mindent. A beruházás már áll,az üzleti terv jól valósuljon meg. Makó nyerjen ezen a fejlesztésen. Bízzunk benne.”
 • 5. r 2011. október 13. 11:44
  „embör szóljon Mágorinénak intézze el hogy bontsák le minek ez, dombot kell építeni mert akkor lehet síelni Makón ja meg kérje meg hogy ne hozzon be Kínai fokhagymát ha nem ösztönözze a makóiakat hogy többet termeljenek és nem kell importot árulnia Magyar címkével!”
 • 4. embör 2011. október 13. 08:37
  „"Már csak a turisták kellenek......" hallottak már akár egy emberről is, aki Egerbe vagy Sárospatakra stb kifejezetten Makovecz dolgai miatt utazott volna? Ide az újdonság ereje hozza őket és ha úgy döntenek,hogy maradnának Makón rájönnek,mennyire nincs semmi a városban ami kiszolgálná őket.Bárok, attrakciók, nevezetesség( nem lokális) Unikális bármi... események, dombok,hegyek,természeti plusz Vásárló utca,sétány...Lássuk be.Ez egy fürdő ,ami érdekes építészeti megoldás,de ettől várni a megváltást...”
 • 3. Silvio_Dante 2011. október 13. 07:00
  „Mondhattok akármit, nekem tetszik. S ha a környezet is megújul biztosan egy csodás pontja lesz Makónak a fürdő. S már csak a turisták kellenek és a sok beígért munkahely.”
 • 2. Utazo 2011. október 12. 22:29
  „Ez a sok tudatmodosito hatasa... :)”
 • 1. nobody 2011. október 12. 18:24
  „kicsit gagyi az épuleteggyuttes.szegény Imi-bá-nak <moderálva>.isten nyugosztalja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 forintért rabolta ki a 90 éves bácsit Csanádpalotán

500 forintot rabolt egy 26 éves férfi a 90 éves bácsitól. A tettes ellen ráadásul országos elfogatóparancs volt érvényben. Tovább olvasom