Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Dán képek és szobrok Makón

A városnap alkalmából nyílt meg a makói József Attila Múzeumban, s június végéig látható az a kiállítás, amely két dániai alkotótelepen készült munkákból állítottak össze.
A városnap alkalmából nyílt meg a makói József Attila Múzeumban, s június végéig látható az a kiállítás, amely két dániai alkotótelepen készült munkákból állítottak össze. A megnyitón Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta: Csongrád megye már az uniós csatlakozás előtt kapcsolatban állt Storstrom megyével, az együttműködés azóta is él. Tóth Attila művészeti író egy éve nyitotta meg Dániában a közel három évtizeddel ezelőtt működött, Kocsis Imre által irányított makói grafikai alkotótelep munkáiból álló tárlatot.

Most úgy vélte, a makói múzeumban látható anyag ugyanolyan jól reprezentálja a kortárs dán képzőművészetet, mint ahogyan a magyarról hű képet adott a makói kiállítás Dániában. A naestved-i művésztelepen készített grafikák, linómetszetek és a különböző nyomó- és fototechnikai eljárással létrejött alkotások híven tükrözik az északi ember világlátását. A Naskov-i Fémművészeti Műhely fémszobrai pedig azt példázzák, milyen kifejezővé tehető a fém, értő kezek és kiváló technikai feltételek között. A kapcsolatot tovább ápolják, ennek egyik jele, hogy Karsai Ildikó makói grafikusművész idén júniusban három hétig vendégeskedik majd a naestved-i művésztelepen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezrek a Maros-parti majálison

Ragyogó idő, szórakoztató programok sokasága és portékáival több mint kétszáz árus csalogatta ki a… Tovább olvasom