Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Diák-Pulitzer a makói Koronában

Makó - Makó történetében pénteken adják át először a két kategóriában fél-félmillió forintos pénzjutalommal járó Pulitzer Szülővárosának Díját, az úgynevezett diák-Pulitzert. A médiaünnep előadói között olyan nagy nevek szerepelnek, mint Vitray Tamás, Jakupcsek Gabriella, Albert Györgyi és Uj Péter. A rendezvényre több száz érdeklődőt várnak a Korona dísztermébe.
Rangos előadások és igazi médiakavalkád övezi az első makói diák-Pulitzer díjátadó gálát, ahol az ország egész területéről jelentkező hatvanhat pályázó közül a középiskolások és a felsőoktatásban tanuló újságírók legjobbjának fél-fél millió forintot és a makói Pulitzer-szobor kicsinyített mását adják át. A rendezvény szervezőitől megtudtuk: több száz érdeklődőt várnak, hiszen a pályázókon kívül értesültek a makói médiaünnepről a hazai egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatai is, és a visszajelzések alapján sok embert érdekelnek az izgalmas előadók prezentációi.

Médiaarcok előadásai

Előadásra kértek fel több neves hazai médiaszemélyiséget is, 14 óra 20 perctől Jakupcsek Gabriella Pro-Európa-díjas újságíró az élő adás pszichológiájáról, 14 óra 40 perctől a Pulitzer-emlékdíjas Uj Péter a „sárga újságírásról", 15 órától Albert Györgyi szerkesztő a sztárinterjúk világáról, 15 óra 20 perctől pedig Vitray Tamás az interjúkészítés tapasztalatairól beszél a Korona dísztermében.

Buzás Péter polgármester az esemény kapcsán lapunknak elmondta: régi makói gondolat valósul meg a mai díjátadással, hiszen a városnak is fontos, hogy a 160 évvel ezelőtt itt született sajtócézár, Pulitzer József emlékét méltó díjjal is megőrizhessék. A rendezvény költségeit egyébként az önkormányzat állja, a pénzdíjat, a fél-fél millió forintot pedig Hiller István oktatási miniszter ajánlotta fel a két kategória legjobbjának – akik a helyszínen értesülnek arról, hogy elnyerték a díjat.

A rendezvény péntek délelőtt 11 órakor kezdődik Zalatnai Brigitta, a m1 Főtér című műsora szerkesztő-műsorvezetőjének előadásával. A rendhagyó médiaórán és az ezt követő eseményeken mindenki ingyenesen vehet részt. A prezentációk és a díjátadó helyszíne a Korona Szálló díszterme. A díjátadás egybeesik a több mint egy évtizedes makói Pulitzer-emléknappal, ennek megnyitó gondolatait lapunk volt munkatársa, a díj ötletadója, Molnár László osztja meg az ünneplőkkel. Déltől ugyanitt a József Attila Gimnázium médiaszakos tanulói által készített filmetűdöket vetítik le a Koronában.

A gála és az előadások délután 2-kor, az ünnepélyes díjátadás pedig délután 4-kor kezdődik, köszöntőt mond Buzás Péter polgármester, az esemény levezető elnöke Baló György Pulitzer-emlékdíjas újságíró, a Pulitzer Emlékbizottság elnöke lesz. Az oktatási miniszter által felajánlott összeget Arató Gergely, a tárca államtitkára adja át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rettegés a makói Aradi utcában

Makó - Visszaköltözött a rettegés Makón az Aradi utca 36. szám alatti családi házba: ez volt az,… Tovább olvasom