Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Diszkóbaleset Makónál: három fiatal halt meg

Makó - Három tinédzser halt meg abban az autóbalesetben, ami vasárnap történt, nem sokkal hajnali 4 óra előtt, Makó határában. A fiatalok a mezőhegyesi diszkóból tartottak hazafelé, amikor az Alfa Romeo, amiben öten ültek, tisztázatlan okból egy fának csapódott.

Az egyik áldozat, a tizenhat éves Dömötör Ibolya családja szerint a fiatalok azért mentek szórakozni Mezőhegyesre, mert roma létükre Makón nem engedik be őket a szórakozóhelyekre.

Az Alfa Romeo kettészakadt a hatalmas erejű ütközésben és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. rendőrségi fotó

Halálos karambol történt a Makót Rákossal összekötő úton vasárnap hajnalban, a tizenhat éves makói Dömötör Ibolya, a szintén makói Kolompár István, valamint a kisteleki Kolompár Renáta életét vesztette. Az ismereteink szerint fiatalkorú sofőr, J. Sándor és T. Róbert súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A barátoktól kapott információk és a rendőrségi tájékoztatás alapján kiderült, hogy a fiatalok a mezőhegyesi diszkóból tartottak hazafelé hajnalban, amikor – háromnegyed négy óra körül – Makó határában, a várostól alig több mint két kilométernyire autójuk áttért a szemközti menetirányba, majd egy fának csapódott. Az ütközés erejét jellemzi, hogy a karosszéria gyakorlatilag kettészakadt. Úgy tudjuk, a fiatalok nem kötötték be magukat.

Stabilizálódott az állapotuk

A szegedi Semmelweis utcai Traumatológiai Klinikán tegnap délután kérdésünkre elmondták: a baleset egyik utasa – Kolompár István – nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Éppen csak be tudták tolni őt a műtőbe, ahol elhunyt. A másik két sérült állapota stabilizálódott: a lábszártörést szenvedett T. Róbert érdeklődésünkkor már túl volt a műtéten. A másik fiatalnak, J. Sándornak a combcsontja tört el. Őt az orvosok tájékoztatása szerint lapzártánk után műtötték meg.

A nap folyamán a fiatalok ismerősei is ellátogattak a tragédia helyszínére, itt megtudtuk: a valószínűleg kölcsönkért Alfa Romeo elképesztő sebességgel, csaknem száznyolcvannal rohant a fának. Valószínűsítik azt is, hogy a karambolt túlélő sofőr alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Féknyom az úton nem látható, az árokban véres roncsdarabok, szétszakadt ruhák, szétdobált orvosi eszközök és az autó által letört ágak, gallyak kuszasága fogadta a bámészkodókat – szinte minden elhaladó autó lelassított.

Honvéd városrészben, ahol a karambol áldozatainak csaknem mindegyike lakott, volt osztálytársakra, barátokra akadtunk. Kiderült: a társaság nem bulizott gyakran, most a hosszú hétvégét zárták le a diszkózással.

Gyászba borult tegnap a makói Dömötör család háza. Romák és magyarok, rokonok és szomszédok, jó ismerősök együtt siratták a mindössze tizenhat éves nagylányt, Ibolyát. Az egybegyűltek közösen idézték fel a kedves emlékeket, Tünde, Ibolya nővére sírva nézegette testvére fényképét.

– Nem hiszem el, hogy így kellett meghalnia, olyan életvidám lány volt. Szörnyű volt az is, ahogy a tragédiát meg kellett tudnunk. Mivel reggelig nem jött haza, apám felhívta Ibolya telefonját, amin egy férfihang jelentkezett be. Kiderült nem volt téves a hívás, egy rendőr vette fel, aki közölte is a hírt... – csuklott el a lány hangja.

Halál Tünde mutatja a balesetben elhunyt lánya fényképét. Fotó: Schmidt Andrea

– Egyáltalán nem volt bulizós, néha ment csak el a barátokkal, a másik lány, Kolompár Renáta volt a legjobb barátnője – idézte fel Halál Tünde, Ibolya édesanyja a történteket. – Nem is tudtuk, hogy szombat este hova mennek, hiszen úgy volt, csak itt, a makói klubban fognak szórakozni, háromig volt elengedve. Korábban mindig pontosan érkezett, így hajnalban már nagyon aggódtunk... Soha nem ivott alkoholt, amikor kínálták, akkor is csak kólát kért, józan, értelmes lány volt.

A lány rendészeti pályára készült, a makói Juhász Gyulában szeretett volna továbbtanulni.

Kiderült: a tragikus baleset harmadik áldozata, a szegedi klinikán elhunyt Kolompár István Ibolya első unokatestvére volt. Ekkor már a rokonok sem tudták magukban tartani keserűségüket, egy emberként állították: a cigányok megkülönböztetése miatt kellett a három fiatalnak most meghalnia. Ugyanis szerintük mindennapos, hogy a romákat a makói szórakozóhelyekre, klubokba nem engedik be, a legközelebbi lehetőség a mezőhegyesi diszkó, ezért jár át oda az utóbbi időben egyre több roma fiatal Makóról.

Két nap alatt nyolc halott az utakon

A Makó és Makó-Rákos közötti baleset három áldozatával együtt összesen nyolcan veszítették életüket a hét végén a magyar utakon. Azt MTI arról tájékoztatott, hogy szombaton kora este egy kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost halálra gázolt egy személyautó a Borsod megyei Hét községben. Szintén szombaton, de késő este a Komárom-Esztergom megyei Bikapusztán két kocsi frontálisan ütközött, egy ember meghalt, egyet súlyos sérülései miatt kórházba szállítottak. Vasárnap hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján egy autó előzés közben kisodródott és lakóháznak csapódott: egy fiatal meghalt, két társa súlyosan megsérült. Szintén vasárnap hajnalban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fábiánházán egy személyautó lefutott az útról és felborult. A kocsiban csak a sofőr ült. Meghalt. Vasárnap a Nógrád megyei Karancslapujtőn is lesodródott egy autó az útról egy jobbra ívelő kanyarban, miközben Salgótarján felé haladt. A kocsi betonkerítésnek csapódott, vezetője – aki nem használt biztonsági övet – kirepült az ablakon és meghalt.

Olvasóink írták

114 hozzászólás
 • 114. joni24 2009. április 15. 22:43
  „kaja édesanyjának üzenem,lehet hogy nem látszott rajtam a tárgyaláson a megbánás,de azt csak én érzem és én tudom hogy mit érzek,sokszor kívánom azt hogy miért nem haltam megén és ők maradtak volna életben,sokszor kérdem istentől miért hagyott életben?85 százalékos rokkant és súlyos mozgásszervi fogyatékos lettem,azzal ha bocsánatot kérek azzal a szülők fájdalmát nem enyhítem,sokszor kérdezem miért pont velem és a 3 fiatal ártatlannal történt ez a szörnyű tragédia?sajnos a sors ellen nem tehetünk semmit.nem voltam ittas és nem 180-al mentem,tudom ez nem mentség”
 • 113. meko 2009. január 14. 19:25
  „A sofőr is cigány ?”
 • 112. DolgozóMagyar 2009. január 13. 18:11
  „A cigányok ne fenyegessék a magyarokat, egyrészt nagyon kevesen vannak, másrészt nem a bolha vakarta az oroszlánt sohasem. Majd ha Horák Nóra 14-éves Kiskunlacházi áldozat gyilkosaitól elhatárolódik a cigányság, és annak a milliós sikkasztással alaposan gyanusított vezetője, akkor majd engem is meghat ez a baleset. Ok? (Ez egy magánvélemény,ami egy demokráciában teljesen elfogadott, és amit megosztottam a fórumozókkal, de MEGTILTOM ÉS NEM JÁRULOK HOZZÁ hogy bárki is hozzászólásom alapján gyűlöletkeltésre használja.)
  Ezt a cigány fajvédők hőbörgésének kiküszöbölésére írtam hozzá.”
 • 111. KAJA ÉDES ANYJA 2008. november 07. 10:39
  „JONI SÁNDORNAK üzenem! megbánást én rajtad nem láttam a tárgyaláson,mertha megbántál volna valamit a legkevesebb annyi lett volna,hogy bocsánatott kérsz töllünk!!!Amit nem tettél meg.Nem csak az IBOLYA halt meg hanem a fiam is és a reni is!de a jo ISTENTŐL csak annyit kérek hogy ne csak az ibolya legyen az emlékedbe hanem a fiam is és a reni is kisértsenek amig élsz!!TE GYILKOS!!!!Mert a szemembe az vagy!Megölted a fiamat,te meg élsz és virulsz.De kivánom hogy az ISTEN ugy vegyen ell ahogy te vetted el a gyerekek életét!!!!!!Amugy meg nem 100-zal csapodtál hanem sokkal többel,amit te is tudsz.ha 100-za mentél volna a gyerekek még a mai napig élnek!!!!!!!!”
 • 110. egy shinhead irto!!! 2008. október 21. 09:45
  „moderálva - a szerk.”
 • 109. h. Aniko 2008. október 18. 18:36
  „en nagyon sajnálom őket mivel ők is olyanok voltak mint bár ki más. a sofőrnek meg csak annyit hogy moderálva - a szerk.”
 • 108. J.Sándor 2008. október 08. 17:53
  „J.Sándor vagyok 2007.nov.4-i makói diszkóbaleset sofőrje,szeretnék tisztázni mindent a balesettel kapcsolatban,olvastam a hozzászólásokat ezek közül közel sem igaz semmi,kezdeném onnan hogy nem vagyok fitalkorú,nem 180-al mentünk,nem ittam,és a bátyámé volt az Alfa Rómeó,én roma származású vagyok,2004-ben költöztünk Szabolcs megyéből Makóra a jobb megélhetés és a munkahelyem miatt
  25 éves vagyok és hivatásos katona 2003.07.12 óta, a műszaki szakértői vizsgálat szerint az enyhén balra ívelő kanyar előtt 125-el haladtam majd a kanyarban fékeztem majd balra kormányzást hajtottam végre és így pördült meg az autó és a jobb oldal csapódott a fának,azért szakadt ketté mert 100-al csapódtunk a fának,egészen a diszkóban töltött időig emlékszem mindenre,de hogy onnan hogy indulunk haza és a balesetre semmire nem emlékszem,sokszor azt gondolom hogy bárcsak én is haltam volna meg,de Isten engem életbe hagyott,de hogy mik árán azt csak én érzem és én tudom,Dömötör Ibolya mindig ott lesz a szívemben,ő más volt mint a többi makói cigánylány,sokkal normálisabb,4 éve mióta Makóra kültöztünk nem találtam magamhoz illő lányt,ő volt az akivel komoly kapcsolatra gondoltam,akkoriban kezdtünk közelebb kerülni egymáshoz,őt soha nem fogom elfelejteni,bárcsak nem lett volna ott 1 fa,akkor nem halt volna me senki,2003 óta volt jogosítványom,aki nem érti meg hogy baleset volt,azzal nem tudok mit csinálni,én nagyon súlyos sérüléseket szenvedtem,a honvédségtől leszerelnek és már soha nem leszek olyan mont régen,tudom ez nem gyógyír a halottak számára”
 • 107. Bácsván 2008. május 15. 22:13
  „Tisztelt szerkesztőség!
  "A magyar igazságszolgáltatás bürokratikus labirintusai címmel"
  A mai napon 2008.05.13.-án 9:05-kor a Szegedi ítélőtábla bíróságon a tiszteletben álló "Dr. Kiss Károly S.k. Bíró" elnökletével
  Ifj. Mezei Atilla ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával megkezdték a tárgyalást.
  Lássuk csak tisztelt olvasók "Jusztícia" mennyire vak....,pártatlan, elfogulatlan. ha ....kisebbségről van szó!
  Kategorikusan kijelentem, öcsém Mezei Atilla ,,ÁRTATLAN" !!
  Korábban kb. három hónappal ezelőtt, bonyolult családi magánnyomozás útján kiderítettük ki a valódi elkövető!
  A valódi elkövetővel rejtett kamerás felvételt készítettünk, melyről "Ő" nem tudott. Ez a felvétel kétséget kizáróan bizonyítja Mezei Attila ártatlanságát. Korábban ezelőtt kb. két hónappal Dr. Kiss Károly bíró úrral és titkárnőjével több esettben telefonon konzultáltam. Beszélgetésünk tárgyát a szóban forgó ,,VIDEÓ FELVÉTELT" is tartalmazta. Az igen tisztelt bíró úr, arról tájékoztatott, hogy a mai napon a tárgyalást megelőzően adjuk át a bíróság számára. (a tárgyalás megkezdésekor erre sor került)
  Én, Császár Péter, a bíróság elnökétől szót kértem, hogy az átadott videó felvételt tekintsék meg, és ennek függvényében folytassák le a tárgyalást. A szóban forgó "tiszteletbeli" bíró urat Dr. Kiss Károlyt közbeszólásom felháborította. Közbeszólásomért 200.000Ft azaz kettőszáz-ezer forint pénzbüntetésre bírságolt... (gondolom méltányosságból tette ezt).
  Ezt követően a bíróság elrendelte a zárt körüli tárgyalást, és a teremből minden hallgatóságot kiutasított.
  Tisztelt olvasók!
  A bíróság mai napi magatartása mélységesen felháborított és méltatlan a magyar demokráciához. Legyen ez intő példa ...
  Nem áll szándékomban hivatkozni a közel múltban napvilágra került bíróságok által elkövetett emberi mulasztásokra.
  Lásd: ,,móri esett, makói cigányok, és még sokan mások"... A család kérése az, hogy az általunk készített videó felvétel napvilágra kerüljön, ezáltal öcsénk ártatlansága megfelelő elbírálásra kerüljön!
  Kérünk minden médiát, sajtót, TV-t beleértve, hogy az általunk készített videó felvételt hozzák nyilvánosságra, tekintettel arra, hogy Mezei Attila több mint két hónapja ÁRTATLANUL van letartozatva.
  Ezúton kérjük a média segítségét, a nyilvánosságot, hogy gyakoroljanak nyomást felháborodássukkal az igazság szolgáltatással szemben, bízva abban, hogy ártatlanul embereket csak úgy ,,uk-muk-fuk" ne csukjanak börtönbe.
  Tudva lévő az, hogy szegény kis országunk igen nehéz anyagi válságban van az államkassza meg csappant..., az ilyen, és hasonló felelőtlenségek végett. (a család azon tűnődik, hogy mekkora kártérítési igénnyel rukkoljon elő...).; mégis csak van pénz a kasszában?!
  Ismételten kérem a nyilvánosságot, adjanak lehetőséget egy ÁRTATLAN fiatalembernek, hogy ártatlanságát bizonyíthatja!
  Tisztelettel:
  Császár Péter Érdeklődni:70/305-0859”
 • 106. tkody béla 2008. április 25. 17:30
  „moderálva - a szerk.”
 • 105. x 2007. december 01. 23:29
  „no comment
  http://bombagyar.hu/index.php?post=302”
 • 104. mandy 2007. november 30. 14:54
  „szerintem egyértelműen a fiatalok felelősek a halálukért: én is voltam 16 éves tudom milyen az. az hogy cigók voltak az egy másik téma. az egyik haverom bátyja is 17 évesen pontosan ez miatt vesztette el az életét.
  aztán meg persze a szülők is felelősek ... szerintem bár egy kamaszt tény, hogy eléggé nehéz visszafogni.
  az anya reakcióját meg nem értem, mi köze a gyereket halálához a szórakozóhelynek?! nem véletlenül diszkriminálják a romákat: egyedül lehet, hogy normálisak, de bandában már halálosak!”
 • 103. White power 2007. november 17. 00:52
  „Azért kedves barátom,mert a vér nem válik vizzé!!!
  Tehát amikor nem a tesókákkal múlatja az időt,megkell neki felelni a MAGYAR normáknak,mert nem érvényesülhet másképp,már azon is csodálkozom,hogy ez a képesség kifejlődött benne.
  Viszont a tesokákkal midjárt a felszinre buknak az állatias ösztönei,és kicsapódik a vérében a CIGÁNYSÁG!!!
  Bekell látni emberek vért izzadhatok azért,hogy legalább a minimum szintet elérjék ahoz,hogy integrálódjanak a társadalomba,akkor sem fog ez már menni,vagy mennek innét a jóbüdös francba önként,vagy segíteni kell nekik!”
 • 102. Megfigyelő 2007. november 16. 23:01
  „Gratulálok! Nekem is volt illetve van cigány haverom aki magyarok mellett dolgozik több éve és semmi gond vele. Együtt fociztunk nagyon sok éven keresztül semmi gond nincs vele ,csendes , tiszelettudó,gyereke jólnevelt stb. tényleg rendes srác.
  Azonban ha a testvéreivel együtt elmegy egy kispályás tornára ott ő is megkergűl ,verekedni akar ,dumál stb...Úgy mint a többiek... Ez miért van??? Csorda szellem???”
 • 101. Ernő 2007. november 16. 12:34
  „Nem kell általánosítani a cigányokat sem,vannak normálisak is,akik különbül élnek és gondolkodnak mint a magyarok! Ja és én hivatalosan csináltam meg a jogosítványt sok cigány társammal együtt.”
 • 100. gyuri 2007. november 14. 21:19
  „Nekem ilyen autóm van. 160-170 felett életveszélyes, de símán megy 200-at is. Pályán sem szívesen hajtottam soha 140 fölé új gumikkal sem, nem hogy mellékúton, fáradtan, éjjel.
  Nyilvánvalóan tükrözi az eset a szellemi színvonalát a sofőrnek. Sajnálom az utasokat, és az autót is. Részvétem mindenkinek.”
 • 99. Balázska 2007. november 14. 20:56
  „Ja, szegény 33. :( Az egy dolog, hogy nem engedik be őket Makón a szórakozóhelyre, de mi a faszé´ kellett száguldozniuk? Vagy a cigánynak nem mond semmit az, hogy KRESZ, mert veszik a jogsit? Viccet féletéve én még tanulóautóban cigányt nem láttam ülni...”
 • 98. Megfigyelő 2007. november 13. 22:11
  „Az ártatlan áldozatoknak részvétem, de amit igazán sajnálok az a szegény Alfa Romeo...
  Arról senki nem beszél ,hogy egy gyönyörű autót tönkretett ez a kis fasz.
  Mondjuk a tulaját se értem hogy adhatta kölcsön...Ráadásul egy cigánynak...”
 • 97. BÁCSVÁN 2007. november 11. 18:20
  „Adja az isten hogy cigányként ébredjetek fel! Hogy miért? Meg fordulna a világ és meg tudnátok, hogy milyen mély a nyúl ürege....!!!
  Egy csepp részvéttett nem adnak ebben a fórumban---csak a gyalázat meg hogy kitaláció hogy a szórakozóhelyekbe nem engedik be a kisebbséget! Csak vegyünk példát a Hozzászólokból és gyorsan rá jövünk hogy van e faji meg............Erről ennyit!!! Részvétem a családnak!!...."Nyugodjanak békébenˇ" Parasztból is van rossz ember és persze cigányból is, csak az a bibi hogy a cigányokat egy kalap alá veszik a "magyar"-ok.....”
 • 96. Réka 2007. november 11. 17:45
  „"vannakjók és rosszak is csak meg kell öket ismerni a magyarok ne csudákozanak ha rámenek a romák mert mindegyik aszt mondja bűdös cigány akkor méne jogos...."

  Kedves Izabella!
  Nem mindegyik magyar büdös cigányozik(köztük énsem), tehát én példálul csodálkoztam amikor ok nélkül megtámadnak cigány emberek(jelzem akkor is csodálkoztam volna ha nem cigányok tették volna mindezt)Hogy lett volna jogos?
  Kérlek te se általánosíts ha már egyszer ez ellen szólaltál fel.”
 • 95. ranee 2007. november 09. 22:41
  „Az életed nem játék ezt kéne hogy felfogd
  Ez a legnagyobb kincs ezért nem kéne hogy eltold
  Egy van belole nem kaphatsz újat...

  Milyen tanulságos....
  Amúgy Hőna D,ha valakit érdekel az egész számakkor a cime: Az életed nem játék

  mi lenne ha mindenki igy fogná fel a dolgot?Nem lenne ennyi baleset...”
114 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az átszervezéssel nyerhet is Makó

Makó - Az egészségügyi átszervezéssel nyerhet is a makói kórház, ha fejlesztheti a rehabilitációs ellátást. Tovább olvasom