Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Eddig 1400 baba kapott fát Makón

Ha egymás mellett állnának a makói újszülötteknek ültetett fák, ma már egész erdőt is kiadnának. A program kezdete, 2000 január elseje óta már több mint 1400 csemetét ültettek el a városban, a létszám legutóbb újabb 235-tel bővült.
A múlt héten újabb 235 babafát ültetett el Makó önkormányzata városszerte, mivel az utóbbi hónapokban ennyivel nőtt Makó lélekszáma. A fák átadására egyébként 2000–2002 között minden év őszén és tavaszán, 2003 óta pedig májusban, évente egyszer kerül sor. Az idén is megrendezett ültetések a család nemzetközi napjához és a gyermeknaphoz kötődtek.

A 2000. január elseje óta született, makói állandó lakással bejelentett csecsemők részére ajándékozott, egy-egy előnevelt fa telepítésének a célja egyrészt az volt, hogy a gyerekek ezáltal is kötődjenek szülővárosukhoz, másrészt az, hogy nőjön a zöldfelület.

A főkertész mindenütt a talaj adottságainak megfelelő fajtájú fát választott. Az elmúlt év májusáig összesen 1167 újszülött kapott a várostól saját csemetét, idén 1402-re nő az elültetett fák száma. A babák szülei oklevelet, egy Makó-térképet és ajándékot is kaptak mind a tizennégy helyszínen. A legnépesebb facsoport idén a Táncsics Mihály és a Justh Gyula utca sarkán fejlődik, itt 27 fát adtak át. A Tükör és a Gőzmalom utca sarkánál 23, a Révész és a Zrínyi utcánál pedig 22 ifjú makai polgár fácskáját ültették el.

Az ajándékba kapott térképeken az ifjú tulajdonosoknak pontosan bejelölik, hogy hol található fájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre is lesz húsosfazék-fesztivál

Sikeresen zárult tegnap Makó első húsosfazék fesztiválja. A Szent Gellért Borházban a finom ételek… Tovább olvasom