Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

˝Egy férfi mászkált a kupolán˝ - Alpinisták a Hagymatikumban

Az alpinisták olyan feladatok ellátását vállalták el, mint a magasan elhelyezkedő részek portalanítása, a pókhálók megszüntetése, az ablakok, felülvilágítók, kupolák belső és külső takarítása.
 – Egy férfi mászkál a makói Hagymatikum fürdő tetőzetén, a kupoláknál – vette észre, majd jelezte makói szerkesztőségünkben egy szemfüles olvasónk a minap. Kiderült, hogy az illető nem véletlenül került a Makovecz Imre tervezte, különleges épületegyüttes tetejére: egyike azoknak, akik alpinista technikával tisztítják a másként nehezen megközelíthető épületelemeket. Nagytakarításról van szó, kívül-belül – tudtuk meg Lajtosné Papp Noémi marketing-csoportvezetőtől.
Meghökkentő látványt nyújtanak a kupoláknál szorgoskodó alpinisták. Fotó: Hagymatikum Fürdő
Meghökkentő látványt nyújtanak a kupoláknál szorgoskodó alpinisták. Fotó: Hagymatikum Fürdő
– Megközelítőleg másfél hete folyamatosan zajlanak a takarítási munkálatok háromfős alpinista személyzet segítségével, a megfelelő biztonságtechnikai előírások betartása mellett – mondta el érdeklődésünkre. Hozzátette: a fürdő mindennapos üzemeltetését nem zavarva, a vendégek nyugodt pihenését szem előtt tartva jelölték ki a szakcéggel közösen az időpontokat. Az alpinisták olyan feladatok ellátását vállalták el, mint a magasan elhelyezkedő részek portalanítása, a pókhálók megszüntetése, az ablakok, felülvilágítók, kupolák belső és külső takarítása.

A makói Hagymatikum fürdő idén februárban volt 7 éves, a 2018-as esztendőben összesen félmillió vendéget fogadott. Nem csak hazaiak váltanak ide belépőt: Romániából és Szerbiából is nagyon sokan érkeznek ide, főleg a nyári szezonban. Az idei idénykezdetre, legalábbis az alpinisták szorgoskodásából ítélve, minden bizonnyal csillogni-villogni fog Makó ékessége.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körözött autók hamis alvázszámmal és kicserélt rendszámmal - Mindent megpróbáltak, de így is fennakadtak Csanádpalotán

Körözött autók hamis alvázszámmal és kicserélt rendszámmal - Mindent megpróbáltak, de így is fennakadtak Csanádpalotán
A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött BMW-t és Toyota-t foglaltak le Csanádpalotán. A… Tovább olvasom