Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Egy makói választási plakát, amely megelőzte az összes többit - ugyanis 24 éve ragasztották ki

Ránk szavazzon, hogy földje, vagyona megmaradjon, áll a makói plakáton. A falragasz megmaradt, ha más esetleg nem is.
Hamarosan hivatalosan is elindul a parlamenti választás kampánya, Makón azonban máris van egy pártplakát, amelyik megelőzte az összes többit – majdnem negyedszázaddal, ugyanis 24 esztendeje ragasztották ki. Ez a főtéri Lordok háza polgármesteri hivatal felőli árkádjának belső falán látható, és fakón, szakadozottan az Egyesült Kisgazdapárt akkori miniszterelnök- jelöltjét, Szabó János földművelésügyi minisztert ajánlja az emberek figyelmébe azzal a szlogennel, hogy „Ránk szavazzon, hogy földje, vagyona megmaradjon!".
 
A kisgazdák plakátja majdnem negyedszázada dacol az idővel a makói Lordok házának falán. Fotó: Szabó Imre

Az Egyesült Kisgazdapártra persze a mostani választáson nem tudnak majd szavazni, már nem létezik. A plakát kiragasztásának idején viszont Makó az egyik bázisa volt, a város első polgármestere, Sánta Sándor ugyanis egy időben ennek soraiban politizált. Az 1993 novemberére megszerveződött párthoz olyan kisgazdák csatlakoztak, akik akkoriban szembekerültek Torgyán József FKGP-elnökkel. A kisgazdamozgalmakat egyesíteni kívánó szervezet aztán a soron következő, 1994-es választáson mindössze 1,3 százalékot ért el, így kiesett a parlamentből.
 

Az elmúlt két és fél évtizedet a plakát minden bizonnyal annak köszönhetően élte túl, hogy nagyjából 3 méteres magasságban helyezték el. Hogy személy szerint ki és miért ragasztotta ki arra a szokatlan, szemmagasságnál jóval feljebb lévő helyre, már senki sem emlékszik Makón. Hasonlókat mindenesetre már csak múzeumban lehet látni – ki tudja, meddig még.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkeznek, de a baglyok maradtak - fotók

Építkeznek, de a baglyok maradtak - fotók
Szinte a téli városkép részévé váltak az erdei fülesbaglyok - volt, amikor 50-60 madarat is meg… Tovább olvasom