Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egy szál rózsa, egy doboz csoki

Mindössze bő tíz éve hagyomány a Bálint-nap, ám a fiatal és az idősebb makói párok közt is népszerűnek nevezhető. Az öt éve szerelmes Jani Bernadett és Fónád Péter is apró kedvességekkel lepi meg ma este egymást.
Jani Bernadett és Fónád Péter öt éve szereti egymást – nem csak Bálint napján Fotó: Schmidt Andrea
– Kedves, és úgy tudom, Makón is nagyon népszerű szokás a Bálint-nap, rendszerint egy szál rózsával és egy doboz csokival lepem meg a barátnőmet – mesélte a makói Fónád Péter, akitől megtudtuk: öt éve jár együtt kedvesével, így már komoly gyakorlatuk van a Valentin-napi ajándékozásban.

A fiatal pár elmondta: nem terveznek semmi különleges programot a mai estére, sem éttermi vacsora, sem romantikus film nincs az elképzelések között, inkább egy meghitt estét töltenek együtt a szerelmesek. Mindketten fontosnak tartják azonban, hogy ne csak ez az egy nap szóljon a szeretetről, az esztendő minden napján ugyanúgy érezzenek egymás iránt, mint most.

– Az ismerősök és a barátok közül is minden pár megünnepli a Valentin-napot, aminek a mi életünkben már hagyománya van annak ellenére, hogy nem túl régi szokásnak számít Magyarországon – tette hozzá Péter kedvese, Jani Bernadett.

Bár hazánkba a rendszerváltást követő években már megérkezett ez az angolszász területről származó szokás, Makón csak körülbelül tíz esztendeje ünneplik a szerelmesek napját, tudtuk meg az ajándékok avatott szakértőjétől, Andrási Bélánétól, a Csanád vezér téri virágüzlet vezetőjétől.

Évek óta közel ugyanannyian vesznek virágot, ajándékot február 14-én, változást inkább csak abban látni, hogy a virágosok mellett más, ajándéktárgyakat forgalmazó üzletek is szívekkel díszítik fel portékáikat, tette hozzá az üzletvezető. Elsősorban a rózsa és a tavaszi virágok fogynak az ünnep napján, korábban csak kevesen vásároltak virágot kedvesüknek. A rózsák közül is elsősorban a bordót veszik a férfiak párjuknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagot tűztek a Galamb végzőseire

A hét végén tartotta szalagavató bálját a legnagyobb diáklétszámú makói középiskola, a Galamb József… Tovább olvasom