Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egymás ellen após és meny

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Kövegyen.
Kövegy jelenlegi polgármestere, Takács Zoltán és fiának felesége, Takácsné Hám Hajnalka is indul a településvezetői posztért, ám állítják: kettejük között szelíd a versengés, ügyelnek rá, hogy a kampány ne veszélyeztesse a családi békességet. Persze már csak a korosztály-különbség miatt is másként látják a község gondjainak megoldásához vezető utat.

– Eredetileg apósom buzdított, hogy vállaljam a jelöltséget, hiszen akkor még úgy gondolta, hogy visszavonul, ám később mégis jelöltette magát, én pedig már nem akartam cserbenhagyni azokat, akik a kezdetektől kiálltak mellettem – így lettünk mind a ketten jelöltek. Sok mindent másként gondolunk, de ez nem jelenti, hogy ellenségeskednénk, hiszen én tiszteletben tartom a 16 éves vezetői tapasztalatát, és mondhatom: a megbecsülés kölcsönös – foglalta össze Takácsné. A jelölt fontosnak tartja a temető helyreállítását és a lakókörnyezet rendezettebbé tételét, ám vallja, hogy mindez csak az országos gazdaságpolitika következményeként valósulhat meg. Takácsné fontosnak tartja, hogy Kövegy első embere olyan legyen, aki a faluban él, hiszen a jelenlegi településvezető, az apósa Makón lakik.

– Az elmúlt 16 esztendő tapasztalatával és az utóbbi négy év sikeres működésével a hátam mögött újra indulok a polgármesteri székért, hiszen a most lezáruló ciklusban összesen 56 millió forintnyi támogatást nyertünk az útépítésekhez, járdafelújításokhoz és a ravatalozó rekonstrukciójához. A 2002-es választási céljaim közül mindössze a teleház megvalósítása maradt el, ám a tervezettnél jóval több, összesen másfél kilométernyi utat tudtunk leaszfaltozni – fogalmazott Takács Zoltán, aki a következő ciklusra utalva kiemelte: 17 előkészített projekt várja a pályázati lehetőségeket és tervbe vették a faluközpont parkosítását.

Takácsék mellett Galgóczkiné Krobák Mária Anna és Bajusz György is indul a polgármesteri székért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékoszlopot avattak Igáson

Emlékoszlopot avattak tegnap a napjainkra lényegében elnéptelenedett település, Igás egykori… Tovább olvasom