Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Éjjeliőrt kap a makói Petőfi park

Legalább a hétvégére kellene éjszakai parkőr, aki azonnal jelezné a rendőrség felé, ha valami gond van.
Legalább a hétvégére kellene éjszakai parkőr, aki azonnal jelezné a rendőrség felé, ha valami gond van – javasolta lapunkon keresztül a makói Petőfi parkban lévő Kisbagoly vendéglő vezetője, Fejsze Mara, miután kiderült: az étterem szomszédságában lévő dísztavat hiába tisztította ki a város múlt szombaton, már másnap reggelre teleszemetelték a vandálok, ráadásul a parkban is törtek-zúztak. „A kamera nem elég, hiszen ezek a jómadarak tudják, hol nem láthatók" – indokolta javaslatát a vendéglős.

A polgármesteri hivatalban erre reagálva lapunkat úgy tájékoztatták, hogy a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Nándor megtette a Makói Rendőrkapitányságon a feljelentést a rongálások miatt ismeretlen tettes ellen – ennek eredményéről egyelőre nem kaptunk tájékoztatást. A Petőfi park nappali őrzése eddig is biztosított volt, de ettől a héttől éjjeliőrt is alkalmaznak, így a park mostantól 24 órás felügyelet alatt áll.

A makói önkormányzat „sajnálatosnak és bosszantónak tartja, hogy a szociális együttélés alapvető feltételeit sem teljesítők okán közpénzt kell költeni az ilyen és ehhez hasonló események megelőzésére" – zárul a városházáról kapott tájékozató. Fejsze Mara az intézkedést Facebook-bejegyzésben köszönte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bogárzón lelt otthonra Nóra

Nem magányos: nincs nap, amikor ne lennének vendégei – barátaival muzsikálnak, énekelnek,… Tovább olvasom