Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Elektromos autót már Makón is lehet tölteni

Elektromos autót már Makón is lehet tölteni
Makó - Már Makón is fel lehet tölteni az elektromos autókat, méghozzá a Bástya Hotel parkolójában - a szállóvendégek ráadásul ingyen tehetik ezt meg. Az igazgató, Puszta Sándor szerint néhány éven belül olyan sok elektromos autó lesz a forgalomban, hogy komoly szükség lesz rá.
Makón Puszta Sándornak volt először videokamerája, ahogyan parabolaantennája és mobiltelefonja is. Minden technikai újdonság érdekli, és jó érzékkel érez rá, mi jelenti a jövőt. Most ő szerelte fel az első, elektromos autók töltésére alkalmas berendezést a városban, méghozzá saját hotelje, a belvárosi Bástya parkolójában. Miután a makói szállodák a közelmúltban kaptak kiváló szakmai minősítést, ez egy újabb lépés a vendégek kényelme érdekében.

– Egyelőre ingyenesen a vendégeink használhatják – mondta, miközben megmutatta nekünk. Felszerelése félmillió forintba került. Ez gyorstöltésre is alkalmas, azaz néhány óra alatt képes feltölteni a kocsi akkumulátorait – addig a vendég megvacsorázhat vagy megpihenhet. Ami külön érdekes: ahogy maga a szálloda, így ez a berendezés is tiszta energiával működik, napelemek termelik meg hozzá az áramot. Hasonlókat, szám szerint hármat egyébként a város is tervez felszerelni, azt azonban egyelőre nem tudni, ezek mikor állnak majd az autósok rendelkezésére.
Puszta Sándor szerint akinek elektromos kocsija van, így már a fővárosból is vállalhatja az utat Makóig - nem gond a hazaút. Fotók: Szabó Imre
Puszta Sándor szerint akinek elektromos kocsija van, így már a fővárosból is vállalhatja az utat Makóig – nem gond a hazaút. Fotók: Szabó Imre

 Puszta azt mondta, Makón ugyan már van néhány embernek elektromos autója – neki még nincs –, olyan vendége viszont még nem volt, aki ilyennel érkezett volna. Biztos azonban benne, hogy ez hamarosan változni fog, a GPS-térképek ugyanis jelezni fogják a lehetőséget – a környéken legközelebb Szegeden, illetve Békéscsabán van hasonló. – Tíz éve még senki sem kért wifijelszót, ma meg ez az első, ha valaki belép. Szerintem néhány éven belül már az elektromos autók feltöltési lehetősége is természetes igény lesz – mondja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalomjáték: ismét Rejtő-darab a Hagymaházban

Jutalomjáték: ismét Rejtő-darab a Hagymaházban
Az első évad sikere után ismét Rejtő-darabbal áll elő az egy esztendeje működő amatőr színtársulat,… Tovább olvasom