Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Ellopott Polski: kocsira gyűjtenek a delmagyar.hu olvasói

Gyűjtőakciót szerveztek olvasóink a makói Juhász Józsefnek, akinek ellopták a mindössze pár tízezer forintot érő, számára mégis nélkülözhetetlen autóját.
kocsilopásról szóló cikk hozzászólásai között szervezett gyűjtést néhány olvasónk a makói Juhász Józsefnek, akinek a mindössze pár tízezer forintot érő, számára mégis nélkülözhetetlen autóját lopták el. Megírtuk: az 1985-ben gyártott kis Polski Fiatot Hunyadi utcai parkolójából kötötte el május utolsó napján két magyarcsanádi férfi azért, mert lekésték az utolsó buszt, amivel haza akartak menni. A kocsit később felgyújtották, és eladták – a rendőrök már egy ócskavastelepen találták meg hasznavehetetlen állapotban. A rokkantnyugdíjas Juhász Józsefet azért ejtették kétségbe a történtek, mert attól tartott, nem tud majd behajtani kártérítést a tolvajokon, ugyanakkor autóra gyakran lenne szüksége.

A nem mindennapi történet több olvasónkat is arra ösztönözte, hogy segítsen. Elsőként egy szegedi vasúti dolgozó, Monoki Attila vetette fel, hogy jó lenne gyűjtést rendezni, s egy hasonló használt kiskocsit vásárolni Juhász Józsefnek. Monoki Attila fel is ajánlott 5000 forintot. Ezt követően, még csütörtökön egymást követték a hasonló felajánlások Szegedről és Makóról, és tegnap délutánra nagyjából össze is jött annyi pénz, amennyiből meg lehet vásárolni egy használt kis Polski Fiatot. A gyűjtés azonban, úgy tudjuk, folytatódik tovább, hiszen a kocsi átíratásával, az ilyenkor szokásos adminisztrációval is járnak majd kiadások.

A spontán jótékonysági akció hírével természetesen megkerestük a károsultat is, mi több, azt is megszerveztük, hogy telefonon beszélhessen Monoki Attilával – aki egyébként azt mondta, maga sem él fényes körülmények között, de úgy gondolta, tennie kell valamit, mert a makói rokkantnyugdíjas férfi ezt megérdemli. Juhász József meglepődött azon, hogy vannak, akik segíteni szeretnének rajta, és meghatottan köszönte meg a felajánlásokat. – Nem gondoltam, hogy valaha is rászorulok majd ilyesmire, eddig minden problémámat igyekeztem magam megoldani, de ez most tényleg meghaladja minden erőmet. Jó tudni, hogy vannak jó emberek – mondta a makói férfi.

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. rudi 2010. június 21. 21:12
  „50. Ezt a "barmot"! meg sem hallottam és ezt szerintem a többi segítő ember nevében is mondhatom!
  Kérek mindenkit aki nem tud vagy nem akar segíteni legalább ne mocskolódjon!
  Ez a nyomor, ami van az ország szégyene, de ebbe most nem mennék bele, szomorú, hogy egy kis autót sem tud venni segítség nélkül, meg hogy sokaknak kenyérre sincs, éheznek, fáznak, nyomorognak nagyon sokan.
  Bárki kerülhet ilyen helyzetbe, azok közül is akik most itt gúnyolódnak, amúgy meg magasról lehet nagyot esni.”
 • 51. deszkás 2010. június 21. 15:05
  „MATIL! 2 000ftot felajánlok.E mail cimem:tothapi@citromail.hu.Ferrer! A német milliomos nem mondja hogy NEKI milyen autója van azt mindenki sejtheti.Erre csak a MAGYAR(?) milliomos v "tehetős" képes mert annyira van bunkó!”
 • 50. viro 2010. június 21. 14:03
  „A sörre meg a barna szofira is gyüjtsetek <moderálva> amit a 27000ft.-os nyugdijból finansziroz!!!!!!!!!!!!”
 • 49. rudi 2010. június 21. 10:25
  „Ferrer! jó neked, hogy neked futja szuper autóra is, szerintem nem a polski az égő, hanem egyesek gusztustalan hozzáállása, meg azok a luxusautók és villák, melyek mások kárán tisztességes munka nélkül csak úgy vannak egyeseknek.”
 • 48. rudi 2010. június 21. 09:50
  „Mennyi rosszindulatú és irigy ember van itt, nekem sincs autóm, még jogsira sem volt pénzem eddig, mégis irigykedés helyett segíteni próbálok, másoknak is ezt tudom ajánlani.”
 • 47. rudi 2010. június 21. 09:44
  „44. Igazad van, se párt se vállalkozók, az árvízkárosultaknak egyes vállalkozó magát sztárolva gyűjtést indított volt köszönetnyilvánítás újságban stb. Igaz ez nem ilyen látványos magamutogatás lenne,nem is jelentkezett egy vállalkozó sem. Én adtam Józsefnek jó szívvel,a nevemet nem kívánom reklámozni, és magasztalni sem, mert nem ez a lényeg a dologban, örülök, ha meglesz az autó neki, remélem mielőbb.”
 • 46. sunyifigyelő 2010. június 20. 21:14
  „T:SztrogofMihály
  Nem Tamás, a többi stimmel!:):):):)”
 • 45. sunyifigyelő 2010. június 20. 18:42
  „Az általad kinézett kispolskit megnéztem Photo Shoppal , a hátsó sárvédő ívek elvannak rohadva, az autó félig át van festve elég csúnyán, ha nincs rajta műszaki az 26-ezer forint + kaszni munka, ha van valakinek felesleges autója nem jobb lenne azt elfogadni és az összegyűlt pénzből megjavíttatni, 40-ezerért kapsz már műszakis Opel Kadettet is!”
 • 44. SztrogofMihály 2010. június 20. 18:01
  „T: 3évesférfi
  (Mert az irígység bele van kódolva az itteni emberbe genetikailag.) Igen, sajnos ez így van, azért az meglep hogy Józsi barátai nem segítettek, legalább egy sör árával! Aki meg irígyli tőle a rongyos negyvenezer forintos kisautót nézzen magába! Az életben sokszor nem tudhatjuk mi mikor kerülünk hasonló helyzetbe! Az is meglepő egy párt vagy vállalkozó se ajánlott fel 1 forintot se! Igaz ezt nem lehet adóból le írni!”
 • 43. SztrogofMihály 2010. június 20. 17:54
  „T:rendőr1976
  Bizonyos dolgokban nem értek veled egyet ! 1 Tesco hasonló parkolók magán terület, rendőr akkor igazoltathat ha a cég biztonsági embere kihívta őket, tehát jogtalanul járnak el! 2 A valutaváltásokat a benzinkúton mindenki tudja, nehéz bizonyítani mivel a raktárban történik ahol nincs kamera , 3 rendőrbulik Bogárzóban szoktak lenni ezt is tudja mindenki, annyit tehet aki haragszik valamelyikre kér egy megyei razziát a következőre, " Sunyi" aki veled szórakozott Szalai Tamás állítólag K János jobb keze, közösségi oldalakon nincs fent az illető, tehát felesleges keresni!”
 • 42. mattil 2010. június 20. 17:41
  „40. béla13 2010.06.20. 17:01
  "Nem értem, hogy miért probléma, hogy ha segítenek az emberek?!
  Inkább örülnének, hogy a társadalomban vannak még normális emberek."

  Nincsen ebben a dologban semmi probléma csak az emberek egyszerűen irígyek, ezért írogatnak ide hülyeségeket. ha megnézi azok neveit akik ideírtak, kiderül, hogy összesen négyen vannak közülöük azok, akik fel is ajánlottak az ügy érdekében amennyit lehetőségeik engedtek.
  A többinek csak a szája jár..”
 • 41. 3évesférfi 2010. június 20. 17:39
  „40: Mert az irígység bele van kódolva az itteni emberbe genetikailag. Van, akinek sikerül legyűrni, mint például ebben az esetben, de persze ezt sem lehet szó nélkül hagyni derék polgártársainknak.”
 • 40. béla13 2010. június 20. 17:01
  „Nem értem, hogy miért probléma, hogy ha segítenek az emberek?!
  Inkább örülnének, hogy a társadalomban vannak még normális emberek.”
 • 39. béla13 2010. június 20. 16:59
  „8. Én is láttam a tv-ben.
  Én legszívesebben szájbarugtam volna őket!
  Legalább örülnének, hogy nem kell nyomorban élniük, nem pedig állandóan panaszkodni.
  Én semmit nem szólnék, hogy ha nyomorban élnék, hogy ha ilyen házat adnának nekem, vagy a családomnak.
  Gondolkozzanak már.
  Nem akarok rasszista lenni, de akkor meg ki lehet húzni az országból, ne csúnyítsák már jobban.”
 • 38. rendőr1976 2010. június 20. 12:23
  „Tisztelt fórumozók, örüljünk hogy az emberek segítenek a másikon!!!!! Nagy valószínűséggel állíthatom sose lenne autója ha a tettesektől várná az árát, az összefogást nézzük ami dicséretes!" Sunyifigyelő" neked üzenem, nem vagyunk egyformák, köztünk is van ember aki nem csak téged hanem saját társát is feljelentené azért az egy plusz csillagért a velejáró fizetés emelés végett, ne általánosíts, én tudom ki jelentett fel csodát ne várj az úriembertől, hangsúlyozom vannak normális rendőrök is, de olyan világban élünk hogy nem csak a civileket tapossák hanem egymást is, ennyit szerettem volna írni, ja és senki ne várjon nagy előrelépést amíg nincs törvény, addig a rendőr kénytelen az autósokat csesztetni, a bűnözők meg jót röhögnek rajtunk!”
 • 37. enyke 2010. június 20. 11:54
  „sok irigy ember!veritek a nyálatokat,hogy nincs összetartás az országban!most meg az a baj,ha segítünk?”
 • 36. FIGYU6 2010. június 20. 11:41
  „Nekem a pár tízezer forintot érő bicajom lopták el nemrégiben és valószinüleg azzal is haza mentek azt is szétszedték és eladták.
  Nekem is szervez valaki gyűjtést!?”
 • 35. 1makói 2010. június 20. 11:24
  „29. Nekem is volt kispolskim 5 évig, és nagyon szerettem. Soha eszembe sem jutott, hogy égő.
  Engem soha nem zavart, ha mások megelőztek az országúton.

  Amúgy sem attól függ, ki milyen kiegyensúlyozott és boldog ember, hogy hány köbcentis, és hány éves az autója.”
 • 34. kozmunkas 2010. június 20. 10:15
  „Azért egy szomorú ebben, Józsi barátai mért nem adakoztak, " 2 ( sunyifigyelő) miután a rendőrök elszórakoztattak téged Bogárzó irányába távoztak, durván 45- perc múlva jöttek vissza !!!!! Szerinted mit csináltak? Fokhagymát lophattak:) ami ugye kizárt vagy a kedvenc eldugott borozójukat látogatták meg, mert szakadó esőben mit keres a rendőr autó bogárzóban. Ez nem fér a fejembe!!!!!!”
 • 33. pityesz76 2010. június 20. 08:02
  „30. hozzászólás epityu 2010.06.19. 22:14

  S a délmagyar is felajánl egy jelképes összeget . - (vagy nem ?)-
  Pont a napokban jutott eszembe , hogy mi minden környező országon segítünk , ha bajban vannak . De nem hallottam volna , hogy bármelyik szomszédos ország ásványvizet , gyógyszert vagy valami hasonlót küldött volna az árvízkárosult falvaknak .

  bármilyen hihetetlen, de a románok és a horvátok homokzsákot adtak mielőtt a kormány unios segítséget kért.legszegényebb szomszédunk meg két millió eurot és pár száz ezer homokzskot adott”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellopták a kocsit, tönkretették a gazdáját

Csak pár tízezer forintot ért a Polski Fiat, ellopása mégis lehetetlen helyzetbe hozta makói tulajdonosát. A kocsit a rendőrök hamar megtalálták, darabokban. Tovább olvasom