Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Elstartolt a III. Budapest-Makó rally

Makó - Több mint 250 indulóval startolt a III. Budapest-Makó rally szombat reggel a Hungaroring Adventure Parkból. A hagymás Dakarként is ismert, kétnapos tájékozódási verseny a Kiskunságon át halad Makó irányába.
Több mint 250 indulóval startolt a III. Budapest-Makó rally szombat reggel a Hungaroring Adventure Parkból. A hagymás Dakarként is ismert, kétnapos tájékozódási verseny a Kiskunságon át halad Makó irányába. A szervezők azért döntöttek az előbbi útvonal mellett, mert itt van a szavannai és szaharai homokhoz leginkább hasonló talaj Magyarországon - mondta Polgár András, a futam fővédnöke.

A csaknem 800 kilométeres távon nincs előírt útvonal, vagy lezárt szakaszok. A közlekedési szabályokat mindenkinek tiszteletben kell tartani. A navigációs ellenőrző pontok eléréséért pontot gyűjtenek a versenyzők. A pontok közti útvonalat mindenki úgy tervezi meg, ahogy a legoptimálisabbnak látja. Az elmúlt években ebből akkor adódtak problémák, amikor magánutakon próbáltak áthaladni a versenyzők. Két csapatot feljelentettek, három járműre pedig egy feldühödött tulajdonos rálőtt az elmúlt években - derül ki a szervezők közleményéből.

Az első etap végén a Szelidi tó környékén épül az esti sátortábor. A befutó vasárnap délután kettőkor, a makói Hagymafesztiválon lesz, ahol Makó polgármestere és lakói köszöntik a rally nyerteseit. A részvételhez csak egy érvényes forgalmival rendelkező kocsira van csak szükség. Épp ezért a drága terepjárók mellett motor, quad, Moszkvics és Lada is van a mezőnyben. A Kiskunsági futamban rész vesz Dammak Jázmin és Freire Szilvia, a Miss World Hungary és a Miss Universe Hungary nyertese is.

Olvasóink írták

 • 6. Aticar 2008. szeptember 15. 21:19
  „Magyarország legnagyobb létszámú OFF-ROAD Trophy versenyének a Bács -Trophy Bajnokságnak a szervezői, teljes mértékben elítélik, és elhatárolódnak a Budapest -Makó rendezvényen történtekkel.Véleményeüket az interneten, és az írott sajtóban is hívatalos közleménykét teszik közzé.
  Bács -Trophy rendezőség”
 • 5. sehonnai 2008. szeptember 15. 08:53
  „bizony, egy-két kilógó ereszcsatornát is elcsaptak ezek a dühöngő őrültek!!! pedig mi, makói ööö... emberek az útig ízlésesen kivezetett ereszcsatornáinkra vagyunk a legbüszkébbek!!! :DDD”
 • 4. ricky 2008. szeptember 14. 22:09
  „már tudom mi lett a rondákkal...
  nyehheheee :D”
 • 3. Emike 2008. szeptember 14. 15:01
  „A k.-va anyát annak aki ide szabaditotta ezeket az idiótákat.”
 • 2. Marika01 2008. szeptember 14. 14:55
  „B...-a meg a polgármester ezeket az állatokat,leszorítottak az útról mert egymás mellett jöttek szembe az Aradi utcán. Javasolnám hogy jövőre az Eötvös utcán legyen a befutó és búzás kislánya intse le őket. Őket veszélyeztesse ne a más gyerekeit.”
 • 1. pali bácsi 2008. szeptember 14. 14:49
  „"Közlekedési szabályokat mindenkinek tiszteletben kell tartani", ez az ami nem igaz mert mint az állatok " átszáguldoztak Makó belvárosán több életveszélyes helyzetet is okozva. pl. a körforgalomba 80 vagy annál többel "szálltak bele", a terelőszigetnél egymás mellett 3 autó, ebből 2 balról " szabályosan kerülte ki" ja és egy gyalogos az út szélén állt a zebránál!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reménykedő termelők a makói hagymaünnepen

Makó - A tavalyival szemben idén rossz esztendőt zárnak a makói hagymások, mégsem borúlátók, bíznak abban, hogy a város még sokáig erről a haszonnövényről lesz híres. Tovább olvasom