Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Elutasították a Fidelitas makói panaszát

Elutasította a helyi választási bizottság Weszely Tamás makói Fidelitas-elnök panaszát. A döntés értelmében nem sértett kampánycsendet a Szuperinfó című hirdetőújság, nem kell megismételni az első fordulót a 7. választókerületben.
Mint tegnap megírtuk, Weszely Tamás amiatt tett panaszt a makói választási bizottságnál, hogy május nyolcadiki dátummal, azaz elvben a kampánycsend ideje alatt jelent meg a Szuperinfó című hetilap legutóbbi száma, a címlapján egy egész oldalas választási hirdetéssel, belül pedig egy kisebbel.

Vig Zoltán, a bizottság elnöke lapunknak elmondta: a panaszt azért utasították el, mert a panasztevő semmilyen bizonyítékkal nem szolgált arra, hogy valóban kampánycsendsértés történt. Az újság dátumozása ezt önmagában nem bizonyítja, a kiadó ugyanis – mint a lap előző száma is igazolja – előre hozta a lapzártát, hogy időben a postaládákba kerüljön a lap, a terjesztők pedig kötelezettséget vállaltak arra, hogy péntek éjfélig mindenhová bedobják és nyilatkozatukkal megerősítették, hogy ezt meg is tették. Tény, hogy az újság fejlécén nyolcadikai dátum szerepel, ám a lapvezetés már előre jelezte, hogy téves dátum került a lapra, illetve hogy ettől függetlenül a terjesztést a kampánycsend beállta előtt megoldják. Arra pedig senki sem tett panaszt, hogy a kampánycsend beállta után érkezett volna meg hozzá a Szuperinfó.
Weszely Tamás az írásbeli határozat birtokában dönti el, fellebbez-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidelitas ismételné az első fordulót Makón

Beadvánnyal fordult a makói választási bizottsághoz a Fidelitas városi elnöke, Weszely Tamás, mert… Tovább olvasom