Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Emelték a távhődíjat a cikluszáró ülésen

Cikluszáró ülését tartotta szerdán Makó képviselő-testülete. A kampányhangulatú ülésen közel 25 százalékkal emelték a távhődíjat.
A Makó város egészségügyéért-díj átadásával kezdődött szerdán az önkormányzat képviselő-testületének cikluszáró ülése. A kitüntetést Buzás Péter polgármester adta át dr. Rácz Erzsébet bőrgyógyász szakorvosnak.

A kampányhangulatú ülésen parázs vita kerekedett a 2003 és 2006 közötti gazdasági és munkaprogram beszámolója kapcsán. A bizottsági döntésekkel kapcsolatban Orbán Imre elmondta: szomorú tény, hogy a Makón élők rendkívüli arányban veszik igénybe a város szociális támogatásait. A képviselő felszólalásában a Gyurcsány-csomag szociális következményeire is kitért. Buzás Péter válaszában elmondta: a városnak nem kötelező feladata a munkahelyteremtés, csupán a rendelkezésére álló eszközökkel segítheti a makóiak boldogulását. Orbán beszélt még arról, hogy szerinte a városvezetés túl sokat költ a nép szórakoztatására, ezt példázzák a nyári kulturális rendezvények is. A polgármester erre úgy válaszolt: a szegény embereknek is joguk van az ünnephez, a szórakozáshoz.

A pénzügyi bizottság elnöke, Hajdu Gábor a költségvetés első féléves beszámolója kapcsán elmondta: eredményesen gazdálkodott az önkormányzat, hiszen a tervezettel szemben nem kényszerült hitelfelvételre, és a bevételi irányszámokat is csaknem százalékra pontosan teljesíteni tudta.

A gázárváltozások miatt közel 25 százalékos távhődíjemelést fogadott el a képviselő-testület. A szolgáltató újabb haladékot kért a számára kötelező beruházás megvalósítására. A város adott haladékot, de a polgármester megjegyezte: ha a megadott határidőig nem teljesítik vállalásukat, azt súlyos szerződésszegésként értelmezi az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Guinness-rekordkísérlet Makó főterén

Kétszázötven kiló fokhagymából legalább százhatvan méternyi füzér megfonását tervezik Makón. A város… Tovább olvasom