Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Épül a grund a makói SZIGNUM udvarán - A grund a régi beton helyett térkövet kap, új fákat is ültettek

Makó - Nyáron nagyszabású felújítási munkálatok zajlottak a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Kollégium épületében. Most pedig a grund épül, vagyis átalakul az intézmény udvara. A beruházás alapkövét szombaton helyezték el.
Tizenkettedik alkalommal rendeztek szombaton családi napot a Boldogasszony Iskolanővérek fenntartásában lévő makói Szent István Egyházi Általános Iskolában, a SZIGNUM-ban. 

- Ha körbenézünk, látjuk, mi minden változott az előző tanév vége óta - mondta az ünnepségen Horváth János igazgató-helyettes. A könyvtár új tetőzetet kapott. Új, elektromos rendszerű kapu került a régi bejárat helyére. Szabványosították, korszerűsítették az épület elektromos rendszerét. Megújult és tusolóval egészült ki a vizesblokk. 
Épül a grund a makói SZIGNUM udvarán. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA


- A munka ebben a tanévben is folytatódik. Nagy fába vágtuk a fejszénket. Szó szerint is. Két öreg fát ugyanis ki kellett vágni az udvaron. Veszélyessé váltak, megemelték a betont. A fenntartónk jóvoltából nemcsak biztonságossá válhat, hanem megszépül, díszburkolatos lesz az udvarunk. Hamarosan a kerékpártároló is megkpaja végső, szép kinézetét.

Az idén 85 éves iskola családi rendezvényén Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere örömét fejezte ki, hogy az elmúlt évek fejlesztései, beruházásai hatására a SZIGNUM Makó egyik legkorszerűbb oktatási intézményévé vált. 

Az időkapszulát a Boldogasszony Iskolanővérek rend tartományfőnöke, Lobmayer Judit, Farkas Éva Erzsébet polgármester és Pálfai Zoltán plébános helyezték el a grundon. 

A város, valamint az intézmény vezetői, a szülők és a diákok facsemetéket is ültettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 zsák szemetet rakott a kiszombori templom ajtajába, majd felgyújtotta - galéria

2 zsák szemetet rakott a kiszombori templom ajtajába, majd felgyújtotta - galéria
A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2018 júliusában egy zsák hulladékot helyezett… Tovább olvasom