Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Épül az egyik kutyafuttató Makón, a másik ellen tiltakoznak

A két tervezett makói kutyafuttató közül az egyik ellen aláírásokat gyűjtöttek, a másik viszont hamarosan megépül - hangzott el egy keddi sajtótájékoztatón.
A két tervezett makói kutyafuttató közül az egyik ellen aláírásokat gyűjtöttek, a másik viszont hamarosan megépül – hangzott el a sajtótájékoztatón. Azt is megtudtuk, hány ebet ivartalanítanak az ingyenes városi program révén.

– A belvárosi, Csipkesor mögötti kutyafuttató nem épül meg, mert aláírásokat gyűjtöttek ellene – tájékoztatta a sajtót kedden Weszelyné Véghseő Henriett önkormányzati képviselő, aki egyike volt azoknak, akik a megépítés ötletét a testület elé vitték.
 
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre


A képviselő elmondta ugyanakkor azt is, hogy a másik helyszínen, a Bajcsy-Zsilinszky lakótelephez közeli Fűrész utcai, jelenleg elhanyagolt területen hamarosan indul a munka. – Az itteni kutyafuttató el lesz kerítve, felszerelik kukákkal, játszóeszközökkel és padokkal, a területe pedig 40-szer 20 méteres lesz. A munkát a városgazdálkodás szakemberei fogják elvégezni – mondta, miközben bemutatta a látványterveket. A munka befejezése augusztusra várható. Ugyancsak augusztusra végeznek a gyepmesteri telep ígért kennelbővítésével.
 
Fotó: Szabó Imre
Fotó: Szabó Imre

Ákosi Ádám, a hatósági osztály vezetője az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy lezárult a jelentkezés az ingyenes ivartalanítási programra. Összesen 126-an jelentkeztek, közülük 123-at fogadott el az önkormányzat – azokat utasították el, akik nem makói lakosként jelentkeztek. A munkára szerződtetett állatorvos megkapta a gazdák elérhetőségét, ő értesíti az érintetteket, hogy mikor vihetik kedvencüket a műtétre.
Itt fog megépülni a kutyafuttató. Fotó: Szabó Imre

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos tanulmányi versenyt tartottak Makón - Fotók

Országos tanulmányi versenyt tartottak Makón - Fotók
A fennállásának 95. évfordulóját ünneplő makói Návay-szakgimnázium a házigazdája a vetélkedőnek. Tovább olvasom