Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Épülő kerékpárút, fejlődő ipari park Makón

Makó - Megkezdődött az uniós támogatással, mintegy 330 millió forintból megvalósuló kerékpárút-hálózat kivitelezése Makón – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón a polgármester.
Buzás Péter kiemelte: a város a beruházással kapcsolatos összes lakossági észrevételt fogadja, kivizsgálja, a feladattal Lajtár Líviusz projektmenedzser személyében kerékpárútügyi biztost nevezett ki, aki a város zöldszámán fogadja a bejelentéseket. A bicikliút kivitelezését a Magyar Aszfalt Kft. nyerte el, a cégnek október 31-éig kell elkészülnie a több mint 9 kilométeres munkával. Megtudtuk: a vállalkozó 4 év teljes, és 42 millió forint értékű úgynevezett jólteljesítési garanciát vállalt. Első körben a Kálvária, valamint az Apaffy és Árpád utcán kezdődtek el a munkálatok.

A speciális, lekerekítés nélküli térkővel fedett út a legtöbb hellyel 2,5-2,7 méter széles lesz, csupán néhány, nagyon rövid szakaszon szűkül 1,2 méteresre. Tari Jenő, a kivitelező cég területi igazgatója szerint ezeken a szakaszokon csak így lehet megvalósítani az aszfaltozást. Úttal bővül a makói ipari park is. Buzás Péter tegnap bejelentette: közel 250 millió forintnyi uniós támogatás és ugyanekkora városi önerő felhasználásával összekötik a park belső úthálózatát a Királyhegyesi úttal. Ezzel 18 új parcella kialakítására nyílik lehetőség – a park területe így összesen 22 hektárral bővül.

Olvasóink írták

 • 9. Bocsmá´ 2008. szeptember 05. 00:21
  „Lassacskán akkora lesz az üres ipari park Makón, mint a putri! Ez mán azé valami, he!!”
 • 8. Anrád99 2008. szeptember 04. 22:22
  „Így van. Ahol építik az az önkormányzat területe, nem a lakóké. Attól még nem lesz az övék, hogy kocsibejárót meg rózsakertet építettek oda. Amúgy meg azért nincs összekötve végig a kerékpárút, mert a klárafalvi polgármester hallani sem akar róla. Zombor pedig nagyon hosszú, így a kis településnek sok lenne az önköltség. Amúgy erről volt szó a legutóbbi képviselőtestületi ülésen...a tv is közvetítette.”
 • 7. őszinte 2008. szeptember 04. 19:38
  „El kellene már felejteni ezeket a tiltakozásokat. A város épít a város ingatlanain! Kell a kerékpárút még ha ez nem is tetszik öt hat embernek.”
 • 6. Kálvin utca 2008. szeptember 04. 15:39
  „Több utcában nagy a tiltakozás a bicikliúttal kapcsolatban.
  Pl. a Kálvin utca, vagy az Uri utca.

  Az önkormányzat nem egyeztetett a lakókkal.
  Az egyik szórólap szerint erőszak van itt.
  Igaza van.

  Az Illyés pedig a polgármester csicskása.”
 • 5. nofene 2008. szeptember 04. 12:53
  „Az kerékpárút ott ér véget, ahol a Makóhoz tartozó kistérség kezdődik. Innentől kéne Makónak építkezni (már kellett volna).”
 • 4. Nyalánk 2008. szeptember 04. 10:48
  „Az ipari park újabb 18 üres parcellája a Délmagyar újságírójának ad csak munkát, hogy leírhassa, hogy bővült az ipari park! Ezzel nyalva a polgármester ....-át! 22 hektár üres terület! Ez akkora röhej! X)
  X)”
 • 3. Nyalánk 2008. szeptember 04. 10:38
  „Lakossal egyet értek, mert mivel nincs teljes összeköttetés ,így nagy része a meglévő kerékpárútnak is értelmét veszti, mert egyszer csak a semmi közepén vége szakad!

  Még 18 ÜRES PARCELLA! Bővül az Ipari Park! Talán cégek kellenének az üres parcellákra! AZ INKUBÁTOR HÁZ IS KIHASZNÁLATLANUL ÁLL! És ez rengeteg pénzébe van a városnak ám!Az a cég ami ott van az inkubátor házba az se fizeti rendesen a bérleti díjat!
  Búzás Péter Ipari Parkja kong az ürességtől!”
 • 2. lakos 2008. szeptember 04. 06:02
  „Deszk és Klárafalva között hiányzik 800 m ide is szánhatnának, mert ez igy nagyon ciki. Nem hiszem hogy túl sok lenne befejezni az utat.
  Igy csak röhögnek rajtunk.”
 • 1. nofene 2008. szeptember 03. 17:51
  „...melynek egy része csak egy csík felfestéséből áll...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A költségvetésről is tárgyalnak Makón

Makó - Nyilvános ülést tart ma reggel 9 órától Makó önkormányzatának képviselő-testülete a… Tovább olvasom