Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Erdélybe költözik a makói filmfesztivál

Makó - Jövőre már nem Makón rendezi meg a fiatal filmesek világtalálkozóját, a Zoom to Europe-ot a Makói Videó- és Művészeti Műhely.
Az első, filmbemutatókkal színesített fesztivált 2003-ban tartották, és a rendezvény az évek során nemzetközi szinten is jegyzetté vált – a határon túli magyar fiatalokon kívül rendszeresen elhozták ide alkotásaikat, és dolgoztak itt ifjú alkotók még Európán kívüli országokból, így Kanadából és Dél-Koreából is. A műhely vezetője, Czibolya Kálmán lapunknak elmondta: jövőre a hetedik találkozót az erdélyi Agyagfalvára szervezik. A Székelyföld központjában lévő, 750 lelkes, színmagyar település minden bizonnyal új inspirációkat ad majd a résztvevő filmeseknek, de a döntésben az is szerepet játszott, hogy Makón az utóbbi időben már a reméltnél jóval kisebb támogatást kapott a fesztivál. Azt tervezik, hogy a találkozót hazai, romániai és uniós pályázati forrásokból tartják meg.

Olvasóink írták

 • 3. Diktátor 2009. szeptember 05. 19:41
  „Szépen lassan elszivárog minden.”
 • 2. eva45 2009. augusztus 28. 19:37
  „Ez várható volt . De persze a megnyitókon ott díszelegtek a város vezetői ígértek fűt fát utána meg semmi támogatás. " Jó érzés makóinak lenni"!”
 • 1. hajosinas 2009. augusztus 28. 18:00
  „Szégyeljék magukat a város vezetői ! Ha személyes érdekeltségük lenne az ügyben, biztosan másként alakultak volna a dolgok!
  Igy, akik a Székelyföldre utaznak a rendezvényre, nem ide fogják hozni a pénzüket költeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai cégtábla a városházával szemben

Makó - Műanyag táblára, pirossal íratta ki a Mandarin Áruház feliratot a neogótikus, városképi jelentőségű Korzó Kaszinóra az üzlet új bérlője. Tovább olvasom