Délmagyar logó

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Érezhetően kevesebb lett a galamb Makón

Sikeres a makói önkormányzat galambbefogási akciója: a számok, de a személyes tapasztalat is azt mutatja, hogy jóval kevesebb van a belvárosban ezekből a madarakból. A munka folytatódik - új helyszíneken is.
- A vállalkozó beszámolója alapján tájékoztatjuk, hogy a szerződés aláírását követően eltelt időszakban több mint 4200 galambot sikerült élve befogniuk és mintegy 400 tojást összegyűjteniük – válaszolták érdeklődésünkre a makói városházáról, miután megkérdeztük, hogy halad a galambbefogási program. Megírtuk: a makói belvárosban ezek a madarak nagyon elszaporodtak, tavaly lapunk is sok lakossági panaszt kapott, elsősorban a járdát beterítő ürülék miatt. Az önkormányzat tavaly októberben kötött szerződést a galambállomány megritkítására a Trans logistic Kft-vel. A témával legutóbb februárban foglalkoztunk; most azért tértünk vissza rá, mert akkor azt ígérték, a nyári turisztikai szezon kezdetére látványos lesz az akció eredménye.
 A makói belvárosban látványosan megfogyatkozott a galambok száma. Fotó: Szabó Imre
A makói belvárosban látványosan megfogyatkozott a galambok száma. Fotó: Szabó Imre
Miután megérkezett az önkormányzat válasza, szét is néztünk a belvárosban. Februárban még csapatostól láttunk galambokat néhány jellegzetes főtéri épület tetején – a legtöbbet a Bérpalotán – , most viszont egyedül a Korona tetején láttunk ilyen madarakat csoportosulni. Ez a társaság is csak négy-öt egyedből állt. A városházáról azt is közölték, hogy a tavalyi évhez képest a befogási helyszínek bővültek. Eredetileg a Hagymatikum kupoláin, a volt pénzügyi palota, a polgármesteri hivatal, az Erdei János Városi Sportcsarnok, a József Attila Gimnázium, az egykori Korzó Kaszinó, illetve a régi rendőrség épületeinek tetőszerkezetein, homlokzatain fogták be a galambokat, azóta viszont a Bajza utcai iskola, a Justh Gyula utcai gyermekorvosi rendelő és a Lordok háza is célponttá vált. A feladattal megbízott vállalkozó egész évben folytatja a munkát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten sérültek meg egy motoros balesetben Makó mellett

Ketten sérültek meg egy motoros balesetben Makó mellett
Ketten sérültek meg, amikor egy motoros és egy elektromos kerékpáros ütközött össze Makó mellett. Tovább olvasom