Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Esküvő – a Korona dísztermében

A makói önkormányzat lehetővé teszi, hogy a városban házasságot kötő párok, ha igénylik, a megújult Korona dísztermében mondhassák ki a boldogító igent. A város reméli, ezáltal is ismertebb lesz az új üzleti és szolgáltatóközpont.
Új, exkluzív helyszínt ajánl a Makón házasulandók esküvője számára az önkormányzat, hiszen immár szertartásokra is igénybe vehető a Korona Üzleti és Szolgáltató Központ díszterme. A város önkormányzatánál abban bíznak, még többen megismerik így az év elején átadott, felújított létesítményt. Különleges hangulatot adhat a házasságkötéseknek a megújult, tükröktől és kristálycsillároktól ékes díszterem, aminek a bérlése nem kerül többletköltségbe a házasságkötő teremhez képest – tudtuk meg Binecz Sándortól, az üzletközpont üzemeltetőjétől. A teremre az igénylést egyébként az anyakönyvvezetőknél kell leadni, és a hivatal egyeztet a Koronával, hogy a kérdéses időpontban szabad-e a terem. Az üzletközpont igény szerint segítséget nyújt a díszítésben is. Az üzemeltető hozzátette: más közösségi alkalmak, bálok, rendezvények számára is kibérelhető a díszterem.

Kalászné Slajhó Edittől, a hatósági osztály helyettes vezetőjétől még megtudtuk: a városban idén sem csökken a házasságkötések száma, ami 2005-ben is a tavalyihoz hasonlóan, 130 körül alakul. A város döntésének értelmében – igény szerint – az anyakönyvvezető előtti házasságkötések színhelyéül választható még a városháza első emeleti nagyterme is, általában a népesebb esküvők alkalmával veszik igénybe az egyébként testületi ülések helyszínéül szolgáló termet.

Az hamarosan kiderül, mennyire mozgatja meg a fiatal párok fantáziáját az új lehetőség. Az viszont már ismert, hogy ha egyházi szertartásról van szó, a romantikát kedvelő párok az óföldeáki erődtemplomra esküsznek.
– Évente többször is kérik más falvakból, városokból érkező párok, hogy az óföldeáki erődtemplomban köthessenek házasságot – mondja Katona Pál esperesplébános. Annak érdekében, hogy a templom még ismertebb legyen a megyében élők, s az ide látogatók számára, Óföldeákon a közeljövőben hangversenyeket, koncerteket terveznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom