Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Európa legjobbjai közt a makói mazsorettesek

Makó - Kijutottak a lengyelországi Európa-bajnokságra a makói mazsorettegyesület lányai. Sikerük titka a rendszeres gyakorláson túl az, hogy hiphop zenére táncolnak.
Minden várakozást felülmúlóan sikerült a makói mazsorettegyesület első, nemzetközi továbbjutásra is lehetőséget kínáló versenyszereplése: hat pomponos csapatot indítottak az oroszlányi nemzeti bajnokságon a különböző kategóriákban, és egyik sem tért haza érem nélkül. Három aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzot hoztak haza, ezzel mindannyian jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az augusztus végi, lengyelországi Európa-bajnokságon.

A makói lányok ekkora sikert még soha nem arattak; szereplésükre sokan felfigyeltek az oroszlányi versenyen, ahol egyébként összesen hatszázan mérték össze tudásukat, tehetségüket a pontozóbírók előtt, három korcsoportban.

Az egyik aranyérmes csapat a Junior Mini, amelynek tagjai: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien. Fotó: DM/DV
Az egyik aranyérmes csapat a Junior Mini, amelynek tagjai: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien. Fotó: DM/DV

A tizenöt esztendeje működő csoport vezetője, Baloghné Vass Katalin azt mondta: a siker titka azontúl, hogy tényleg sokat gyakorolnak és ügyesek a makói lányok, minden bizonnyal az, hogy a most divatos módon nem fúvószenére, hanem hiphopra táncolnak.

A makói mazsorettegyesületnek egyébként pillanatnyilag nyolcvan tagja van a városból és a környező falvakból. Hetente kétszer próbálnak. Idén nyáron a makói közönség például a fürdőfesztiválon láthatja őket, de lesz külföldi fellépésük is, véletlenül éppen Lengyelországban, ahol az Európa-bajnokságot is rendezik.

Az Eb-részvételi lehetőségnek amúgy nagyon örülnek, de azt még nem tudják, hogyan teremtik rá elő a pénzt.

A győztesek és felkészítőik

Cadet mini formáció (1. helyezés), tagok: Busa Boglárka, Brachna Nikolett, Kolompár Bettina, Simon Alexandra, Szurgent Bianka, Varró Sarolta
Junior mini formáció (1. helyezés), tagok: Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn, Bencze Enikő, Vojka Martina, Szurovecz Nikolett, Fekete Vivien
Junior Duo (1. hely): Fekete Dzsennifer, Katona Adrienn
Junior Trio (2. hely): Kádár Boglárka, Csala Nikolett, Paku Tünde
Senior mini formáció (3. hely): Gruber Cintia, Jáksó Rebeka, Kovács Réka, Balogi Ivett
Senior trió (2. hely): Murvai Katalin, Boros Anett, Károlyi Ágnes
Felkészítőik: Baloghné Vass Katalin és Vas Katalin

Olvasóink írták

 • 10. P.R 2008. október 31. 14:01
  „Én is a Makói Majorette Egyesültehez tartozom és a legügyesebbek
  tényleg Fekete Dzseniferék.Lengyelországba is sikeresek lettek.”
 • 9. venyige 2008. június 15. 06:08
  „Kedves KAtalin!

  Köszönöm részéről a megerősítést! :D Természetesen fenn tartom elismerésemet, megnevezés ide vagy oda, nagyon sok sikert, kitartást kívánok a jövőben!”
 • 8. Baloghné 2008. június 14. 22:32
  „Kedves Venyige és mindenki!
  Köszönöm az elismerést, nagyon jól esett. Én magam és kollegáim is jobban szeretjük, a mazsorettek kifejezést. A nyelvtanba nem akarok senkivel vitába szállni, biztosan igazatok van. Ha másért nem hát a mi kedvünkért legyünk csak simán mazsorettek. :-)
  Szurkoljatok nekünk augusztus végén! Mi mindent megteszünk a sikerért még akkor is ha ez egyesek szemében nem képvisel értéket. Mi akik ezzel foglalkozunk (gyerekek, tanárok, szülők) tudjuk, hogy mennyi munka, önfeláldozás van az eredmény mögött.
  Akinek nem tetszik ne nézze, pláne ne kritizálja. Akinek tetszik és rendszeresen megtisztel bennünket azzal, hogy eljön megnézni a fellépéseinket hálás köszönet.
  Nem olyan nagy város ez a Makó, még sem botlunk lépten nyomon EB-n résztvevőkbe. Büszke vagyok a "lányaimra" és örülök, mert az elmúlt napokban csak olyan emberekkel találkoztam, akik velünk együtt tudtak örülni.
  Köszönöm.”
 • 7. Szabó Imre 2008. június 14. 11:18
  „Kedves venyige, nem vitatkozom Veled - bár szerintem a magyar nyelv logikájának ellentmond, hogy egy adott tánc művelőjének ugyanaz legyen a megnevezése, mint magának a táncnak (te magad írtad, hogy "amit táncolnak az a mazsorett"), lehet, hogy ez az eset kivétel és Neked van igazad. Ha így van, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre, a jövőben ennek szem előtt tartásával fogok a témáról írni.

  Barátsággal:

  Imre”
 • 6. ezvan 2008. június 14. 10:53
  „A salsa magyar eredetű???”
 • 5. venyige 2008. június 14. 09:38
  „nem az..... de nem nyitok vitát.. fület is sért, hogy majorettesek, nem azok! majorettek.. kérdezzük meg grétsy laci bácsit? ezvan: mivel a szó nem magyar eredetű, így nem ugyanaz, mint a néptáncosok stb.
  imkác: mazsorettlányok= mazsorettek pont te mondtad, mindegy , ne menjünk bele, okos enged, hamár szenved. talán Kati meg tudna erősíteni ebben, mert amikor elkezdte is fűnek fának magyarázni kellett kik és mit csinálnak, utána csak ráhagyta, örült, hogy legalább a szótő megmaradt az emberek agyában...”
 • 4. ezvan 2008. június 13. 17:20
  „Szabó Imre védelmében megemlítem, hogy akik salsát vagy mondjuk néptáncot/népitáncot táncolnak, nem salsák és néptáncok, hanem salsások és néptáncosok/népitáncosok. Ebből kifolyólag helyes a "mazsorettesek" kifejezés. Gratulálok a lányoknak!”
 • 3. Szabó Imre 2008. június 13. 16:15
  „Kedves venyige, tudomásom szerint akik táncolnak, azok vagy mazsorettlányok, vagy mazsorettesek, pont azért, mert amit táncolnak, az a mazsorett - mazsorettek tehát ők maguk nem lehetnek, hiszen az az illető műfaj többes száma lenne, ami ugye fából vaskarika. Számomra ez tűnik logikusnak, de ha mégis tévednék, elnézést kérek a lányoktól és Baloghné Vass Katitól, akiknek még egyszer elismerésem!”
 • 2. venyige 2008. június 13. 12:59
  „Gagyi! - mindenki magából indul ki! eriggy! csináld utánuk!!!!

  Szabó Imre - cikk író- : "maszorettesek" szó nincs!!!!! Majorette a hivatalos kifejezés, ha magyarosítod is legjobb esetben mazsorett, de mivel nem a műfaj, hanem maguk a lányok, a táncosok megnevezése , ezért Majorettek, mazsorettek a helyes kifejezés. Ők MAZSORETTEK, és amit táncolnak az a mazsorett, oks?
  semmi baj, csak azelőtt, aki tudja mi a helyes, azok előtt ez kínos, akik nem tudják, azokat meg ezzel félre lehet tájékoztatni!

  Baloghné Vass Kati : Gratulálok kitartó munkádhoz! Az évek alatt egyre színvonalasabb műsorokhoz, öltözékekhez és eredményekhez! Fantasztikus energiával kovácsolod össze a szeleburdi ugra-bugra kislányokat, akik végül egységgé érve kimagasló eredményeket produkálnak, és kápráztatják el a városlakókat.
  További sok sikert kívánok!

  venyige”
 • 1. gagyi 2008. június 13. 10:36
  „bohócok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz év után ítélet Malom-ügyben

Makó - Felfüggesztett börtönre és többmilliós pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság szerdán… Tovább olvasom