Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Expóhétvége Makón négy és fél millióból

Három nap alatt tizenkétezer érdeklődő – nagyjából ez a hétvégén megrendezett ötödik Makó Expó számszerű mérlege. A vásár a legtöbb érdeklődő szerint szórakoztató látványosság, a kiállítók viszont komoly haszont reméltek a megjelenéstől.
Jó helyen van a városi sportcsarnokban az expó – így összegezhető azoknak az érdeklődőknek, látogatóknak a véleménye, akiket szombat-vasárnap kérdeztünk meg a makói ipari vásárról. A legtöbben családostul, esetleg baráti társasággal érkeztek. Hogy ki mit nézett meg a legszívesebben? Veres Attila például, aki feleségével és kislányával, no meg a mamával jött el, az építőipari standokat figyelte a legnagyobb érdeklődéssel, lévén kőműves. A fiatal édesapa úgy vélte, tavaly mintha kicsit több lett volna a kiállító – ugyanakkor megjegyezte: a kínálat színes, hosszú időn át lehet barangolni a kiállítóhelyek között. Antal Imréné Varga Anna, aki nótaénekesként fel is lépett a rendezvényen, a festményekben gyönyörködött a legszívesebben.

Sztárszínpad, kirakodóvásár

A városi sportcsarnokban rendezett kiállítás és vásár kísérő rendezvényeként gyermekprogramok, helyi előadók és együttesek, illetve sztárvendégek fellépése szórakoztatta a közönséget a József Attila Gimnázium udvarán; Csepregi Éva, Nagy Edmond és Marót Viki énekelt. Külön dícséret illeti idén a József Attila utcai kirakodóvásárt: a kínálatból gyakorlatilag kiszorult a bóvli, kézművesek, kismesterek kínálták portékájukat az érdeklődőknek.

Hasznosnak ítélték a vásárt az általunk megkérdezett kiállítók is. Az itt folyamatosan jelen lévő Váll-Ker Kft. igazgatója, Tóth István például elmondta: cégük kandallóiból jó néhányat tudnak eladni azt követően, hogy kiállították a legszebb darabokat. A Jutka szépségszalon vezetője, Joó Jutka számításai szerint mindenképp megéri részt venni az expón. Ő egy, a városban újdonságnak számító szolgáltatást akart bevezetni – sikerrel, mert a hő- és fényterápiát együtt alkalmazó, gyógyító és közérzetjavító termoakupresszúrás masszázságyra elő kellett jegyezni az érdeklődőket.

Az idei Makó Expóra – a kísérő rendezvényeket is beleértve – péntektől vasárnapig tizenkétezren látogattak ki. A különböző ipari és szolgáltató ágazatok széles skáláját bemutató vásár megrendezése nagyjából négy és fél millió forintba került, ám a rendező, azaz a térségi vállalkozók szövetsége ehhez nyert hárommilliót egy pályázaton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó sporttehetségeit köszöntötték

Süteménnyel vendégelte meg a város legtehetségesebb diáksportolóit, valamint felkészítőiket,… Tovább olvasom