Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Fazekas Ferenc a kopogtatócédulás kiszorítósdiról

Az egyik kis pártszövetség, a MIÉP-Jobbik-Harmadik út makói jelöltje, Fazekas Ferenc a nagy pártokat is kárhoztatja azért, hogy nehezen halad az ajánlószelvények gyűjtésével. Szerinte a nagyok azért gyűjtik még mindig a szelvényeket, mert ki akarják szorítani a versenyből a kisebbeket. A Fidesznél és az MSZP-nél állítják: már nem gyűjtik, csak fogadják a kopogtatócédulákat. Az SZDSZ jelöltje, Siket István sem osztja Fazekas Ferenc aggodalmait.
Fazekas Ferenc néhány frissiben gyűjtött szelvénnyel. Fotó: Gyenes Kálmán
A két nagy pártot is okolja a MIÉP-Jobbik-Harmadik út makói képviselőjelöltje azért, mert nehezen halad a kopogtatócédulák gyűjtésével. Mint megírtuk, március 17-én délután négy óráig lehet leadni az ajánlószelvényeket a választási bizottságnál. Fazekas Ferencnek most bő ötszáz darab van – legkevesebb hétszázötvenet kell átadni. Az antiliberális párt jelöltje úgy véli: bár a jogszabályok tudomása szerint nem tiltják, morálisan helyteleníthető, hogy a nagy pártok a szükségesnél jóval többet gyűjtöttek be a papirosokból, ráadásul – tudomása szerint – annak ellenére is tovább gyűjtik, hogy jelöltjeiket már regisztrálták, így nincs rá szükségük. Így elveszik a kisebb pártoktól a megmérettetés esélyét, azaz kiszorítósdit játszanak – vélekedett.

A két nagy párt, a Fidesz és az MSZP Makón egy dologban egyetért: már nem „házalnak" ajánlószelvényekért, ugyanakkor igaz, hogy továbbra is gyűlnek náluk a papírok, mert behozzák nekik. Martonosi György, a Fidesz jelöltje úgy nyilatkozott lapunknak, ha valaki az irodába kopogtatócédulát hoz, az egyfajta bizalom jele, ezért természetesen senkit sem utasítanak vissza. Még mindig sok érkezik nap mint nap. A Fidesz aktivistái egyébként más pártok híveit nem beszélték rá az átadásra – ilyesmire nincsenek rászorulva. Abban persze Martonosi egyetért Fazekas Ferenccel, hogy a kis pártoknak nehezebben megy a gyűjtés, mint a nagyoknak: kevesebben szánják nekik a kopogtatócédulát, így nyilván nehezebb is őket megtalálni.

Molnár László, az MSZP helyi elnöke hasonló szellemben fogalmazott: ők sem gyűjtenek jelöltjük nyilvántartásba vétele óta, ám továbbra is kapnak ajánlószelvényeket – ezeket pedig, mint a választói szimpátia bizonyítékát, ők is szívesen fogadják. Hozzátette: nem gondolja, hogy a MIÉP és a Jobbik jelöltjeként induló Fazekas Ferenc párthívei közül bárki is a szocialista pártnak adta volna a kopogtatócéduláját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanádpalota turisztikai álmai

A falusi turizmus fejlődésében reménykednek a csanádpalotaiak, hiszen a település közel fekszik… Tovább olvasom