Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Februárra kész lesz a nagylaki elkerülő

Nagylak - Jól haladnak a falut a kamionforgalomtól véglegesen mentesítő elkerülő út munkálatai Nagylak határában - tapasztaltuk a helyszínen. Jövő februárban ideiglenesen, májusban pedig véglegesen üzembe helyezhetik ezt a szakaszt.
Egyszerre több helyen is folyik a munka: a körforgalomtól a vasúti átjáróig szélesítik az utat, építik a közlekedési csomópontot, és a vámhivatalnál is folyik az építkezés. Maga az Élővíz- csatorna melletti két és fél kilométeres útszakasz pedig már le is van aszfaltozva – tájékoztatta lapunkat Locskai Zoltán, Nagylak polgármestere a munka állásáról.
Locskai Zoltán polgármester bizakodva figyeli a falu határában zajló építkezést. Fotó: Szabó Imre
Locskai Zoltán polgármester bizakodva figyeli a falu határában zajló építkezést. Fotó: Szabó Imre
Mint korábban megírtuk, az elkerülőre azért van szükség, mert miután az M43-as sztráda elkészült Csanádpalotáig, kiderült, hogy az ottani határátkelőt az élő állatot, növényi árut és veszélyes szállítmányt hozó kamionok nem használhatják. Ezeknek onnan át kell menniük Nagylakra, a régi átkelőhöz. Azért, hogy ezek ne a falut átszelve, vagy a régi 43-ason közlekedjenek, kell az új út, ami Nagylak mellett viszi el Palotától a forgalmat. Az elkerülőt tehát nemcsak a nagylakiak várják, hanem a 43-as mentén élő apátfalviak, illetve magyarcsanádiak is – most ők szenvednek az átmenő forgalomtól.

Locskai azt mondja, ha kész lesz az út, az amiatt is könnyebbség lesz a nagylakiaknak, mert a gyakran órákat, többnyire járó motorral várakozó kamionok ezen a lakott területektől távolabb fognak állni. Ráadásul úgy tudja, határozott ígéret van arra, hogy az út mellé zajvédő fal is épül. Ha a munka a mostani tempóban halad, az elkerülőt jövő februárban ideiglenesen, májusban pedig véglegesen üzembe helyezhetik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákok közreműködésével védik a makói Csipkesor madarait

A Galamb-szakgimnázium diákjai összesen 20 mesterséges madárlakot készítenek. Tovább olvasom