Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Fecskelakásokat újítanak fel makói fiataloknak, szeptember végén lehet pályázni az ingatlanokra

Megkezdődött annak a négy Fűrész utcai lakásnak a felújítása, amelyben fecskelakásokat fog kialakítani a makói önkormányzat fiatal pároknak. A munka egy hónapig tart, pályázni szeptember végén lehet az ingatlanokra.
Elképesztő állapotokat talált a Fűrész utcában a felújítással megbízott Szak-Ma Center Kft. csapata, amikor felmérték azt a négy itteni lakást, amelyből fecskelakásokat szeretne kialakítani az önkormányzat. A cég vezetője, Matuszka István azt mondta, a társasházban gyakorlatilag mindent fel kell újítani az aljzattól az elektromos rendszeren át a fűtésig. A társaságnak egy hónapja van arra, hogy elvégezze a munkát. Várhatóan egy 18 fős csapat fog dolgozni az épületen.

A felújításra vonatkozó szerződést csütörtökön írta alá a helyszínen Farkas Éva Erzsébet polgármester Matuszka Istvánnal. Elmondta, a város szeretné itthon tartani a fiatalokat, ezért sokféle támogatással segíti őket – ezek egyike lesz a fecskelakások megpályáztatása.
 

Hasonló garzonlakásai egyébként már vannak az önkormányzatnak, szám szerint 4, méghozzá a Kőrösi Csoma Sándor utcában. Összesen egyébként 6 lakás van a Fűrész utcai társasházban – egy magántulajdonban van, egy szociális bérlakás, a többi lesz fecskelakás, ezek 2 szobásak, 54 négyzetméteresek.

A pályázatokat szeptember végén fogják kiírni, de már volt, aki jelezte jelentkezési szándékát. Olyan munkaviszonnyal rendelkező párok érdeklődhetnek, akik a havi 8000 forintos bérleti díj mellett legalább 23 ezer forintos elő-takarékosságot is vállalnak. A jelentkezők közül a novemberi ülésen választja majd ki a szerencséseket a testület.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a Csipkesor - átrajzolják a makói belváros képét

Megújul a Csipkesor - átrajzolják a makói belváros képét
Javában tart a makói Csipkesor felújítása: a munka már a főtér felőli oldalon folyik. A beruházás… Tovább olvasom