Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Fehér foltok az időben

Nem tett új(abb) vallomást és továbbra is ártatlannak mondja magát a tegnaptól már Pénzes Henrietta megölésével is gyanúsított K. András, akinek letartóztatását október végéig meghosszabbították. A brutális bűncselekmény egyetlen gyanúsítottja eddig csak egyszer beszélt arról, ami szerinte történt.
Útban K. Andráshoz a börtönbe: elöl a nyomozó, mögötte az ügyvéd és a már gyilkossággal gyanúsított fiú anyja. Fotó: Segesvári Csaba
„Akkor ki fogja elmondani, hogy mi történt?" Anyja, Kurai Andrásné szerint fia így reagált, miután védőjétől, Tenke Annától meghallotta, hogy Pénzes Henrietta előző nap meghalt.

A rendőrség a július 20-a óta előzetes letartóztatásban lévő 15 éves makói K. Andrást, Mukit gyanúsítja a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta felgyújtásával, és „más aljas indokból elkövetett bűncselekményekkel". Tegnap óta már a lány megölésével is. Ezt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyik nyomozója pénteken közölte is a Szegedi Börtön és Fegyház Dorozsmai úti bv-intézetében raboskodó fiúval, aki erre azt mondta: „Ez nem lehet igaz, ez nem lehet igaz! Ártatlan vagyok!"

Muki tegnap sem vallott

A Makó Honvéd városrészében csak Mukiként emlegetett fiú tegnap ismét megtagadta a vallomást. A brutális bűncselekmény egyetlen gyanúsítottja eddig csak egyszer, letartóztatása után hat nappal beszélt arról, hogy szerinte mi és hogyan történt július 20-án hajnalban. Akkor tagadta, hogy köze volt a lány ellen elkövetett bűncselekményhez.

Mint azt már megírtuk, a Szegedi Városi Bíróság a Csongrád Megyei Főügyészség Lőrinczy György főügyész által jegyzett előterjesztésére, azzal egyetértve, hatvan nappal, október 21-éig meghosszabbította K. András előzetes letartóztatását.

Tanúvallomások és bizonyítékok

Az előterjesztés tanúvallomásokkal és számos bizonyítékkal alátámasztva részletesen tartalmazza, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint mi történt a július 19-éről 20-ára virradó éjszaka. Az iratok azonban arra már nem térnek ki, hogy miután Pénzes Henriettát a lány makói barátja, a 27 éves, tanúként már kétszer meghallgatott S. Norbert hajnali négy órakor rábízta K. Andrásra, hét óráig mi történt. Az ügyészség szerint a fiút négy órakor Pénzes Henriettával együtt látták, K. András hét órakor vette meg azt a robogót, amivel a lányt kivitte arra a Makótól mintegy nyolc kilométerre lévő helyre, ahol megkötözte, megerőszakolta, lelocsolta éghető anyaggal, és felgyújtotta, majd sorsára hagyta.

S. Norbertnek bombabiztos az alibije

A bizonyítékként lefoglalt robogó volt gazdája lapunknak korábban azt mondta, Muki fél nyolckor érkezett hozzájuk, és nyolckor ment el a kismotorral. K. András a rendőrségen szintén ezt vallotta, egyúttal azt is elmondta, hogy a helyszín közelébe reggel hét órakor S. Norbert vitte el egy piros színű nagymotorral, azért találták meg ott cipőnyomait.
A rendőrség azonban nem fogadta el Muki védekezését, ami részben azzal magyarázható, hogy már többször ellentmondásba keveredett, ráadásul S. Norbertnek hajnali 4-től délelőtt 11-ig bombabiztos alibije van.


Kérdőjelek

– A nyomozásnak még számos kérdést tisztáznia kell. Életszerűtlen, amit a főügyészség állít! – mondta Kurai Andrásné, miután elolvasta a fia letartóztatásának meghosszabbítására tett előterjesztést. – Még nem volt Mukinál a robogó, amikor az ügyészség szerint a fiam azzal Pénzes Henriettát a bűncselekmény helyszínére vitte, ahol szerintük kikötözte és megerőszakolta, a földön fekvő lányt lelocsolta és felgyújtotta. Henrietta fel volt öltözve, farmernadrágot, topot, pulóvert és fehérneműt viselt. A tettes, ha végezni akart áldozatával, miért öltöztette fel? A fiam egyébként is képtelen lenne ilyesmire, nem beszélve a közöttük lévő fizikai különbségekről. Tudhat valamit, de nem ő a tettes. Reménykedtem, hogy a kislány felépül, és elmondja, mi történt, imádkoztam érte, de sajnos nem élte túl ezt a szörnyűséget. Nem tehetek mást, harcolni fogok, hogy kiderüljön az igazság. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem zár be a Maroscipő

A városban terjedő szóbeszéddel ellentétben nem zár be szeptember elsejével a Maroscipő Ipari Kft..… Tovább olvasom