Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fejes István lesz az új parancsnok

Új tűzoltóparancsnokot választott a makói képviselő-testület a nyugdíjba vonuló Szabó Ferenc helyére. Fejes István tizenöt éve dolgozik a laktanyában, a vezető pozícióra pedig tudatosan készült – egyébként óvodás kisfia is tűzoltó akar lenni.
Fejes István alezredes az értékek megőrzése mellett a fejlődésre helyezi a hangsúlyt parancsnokként. Fotó: Szabó Imre
Bár a makói képviselő-testület – két jelölt közül – már megválasztotta a városi tűzoltó-parancsnokság új vezetőjét, Fejes István alezredes megbízatása hivatalosan január elsejével kezdődik; akkor vonul nyugdíjba a jelenleg hivatalban lévő parancsnok, Szabó Ferenc. A negyvenéves, mezőhegyesi származású, de nagyon
régóta Makón élő Fejes István 1990-ben kezdte a tűzoltóéletet: kollégái meséltek neki a szegedi gumigyárban az algyői üzemi tűzoltók munkájáról, neki pedig megtetszett ez a hivatás. A makói parancsnokságra egy év után került és az elmúlt tizenöt esztendőben többféle beosztásban szolgált.

A parancsnoki posztra tudatosan készült: 1992-től szinte folyamatosan tanult, a kétéves tisztiiskola elvégzése mellett diplomát is szerzett. Azt mondja, parancsnokként szeretné megőrizni mindazokat az értékeket, amelyekkel elődei a makói tűzoltóságot gazdagították. Úgy látja, az elmúlt öt évben a parancsnokság működése mind szakmai, mind intézményi szempontból optimálissá vált, ugyanakkor minthogy fejlődik a technika és a szakma, a hivatás, erre is figyelmet szeretne fordítani. A makói tűzoltó-parancsnokságon egyébként 51 hivatásos tűzoltó és 4 közalkalmazott dolgozik. Évi 260 millió forintos költségvetésből gazdálkodnak, tűzhöz pedig évente 250-300 alkalommal riasztják őket.


A fia is tűzoltó akar lenni

Az új makói tűzoltóparancsnok hobbija a fotózás és a filmezés. Nős, két lánya és egy fia van – utóbbi még óvodás, és természetesen tűzoltó akar lenni. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyv a falusi forradalmakról

Az ötvenhatos forradalom Makó környéki eseményeiről, illetve a megtorlásról írt könyvet a makói… Tovább olvasom